Kronberg slutter på landslaget


Ketil Kronberg scoret to ganger i sin siste framtreden i det norske landslaget. Nå er landslagskarrieren over for den levende legenden.


Ketil Kronberg debuterte på landslaget for 16 år siden og har vært en av Norges viktigste spillere i en årrekke. Nå velger han å bruke tiden på familie og klubblaget Dalen i SSL. 

– Det her var siste kampen, det har ligget i kortene lenge. Det ble litt halvhjertet når jeg gikk glipp av alt før VM og kom halvveis i turneringen nå, sier Ketil Kronberg til Assisten. 


Vi spurte legenden hva han husker best fra tiden med flagget på brystet. 

– Det var debuten for 16 år siden, den gang spilte jeg i andre divisjon. Så husker jeg godt når jeg ble uttatt til VM første gangen i 2000. Den gang satt jeg vantvakt i NM når jeg fikk beskjed om det. Det er et minne som brent seg fast. 


Kronberg synes den norske VM-innsatsen får godkjent.
– Vi skal ikke undervurdere nasjonene som havner under oss. Det er lag som har blitt bedre og bedre for hver turnering, og det er ingen dårlige lag lengre. Se bare på Latvia som er et godt lag som havner på tiendeplass. Det er slutt med 18-2 resultater nå, selv Sverige og Finland vinner kampene med 7-5 og 8-4 nå. 


Det ble ingen drømmeavslutning på karrieren på landslaget for Kronberg. I steden ble det tap for Danmark og sjetteplass. 

– Det er litt irriterende når vi leder 4-1 og bare skal spille av kampen. Det er litt urutinert. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.