“Skal gjøre alt vi kan“


Landslagssjef André Sveen deler sine tanker rundt VM-uttaket og om spillerne han tatt ut i troppen.


Den vanskeligste oppgaven er unnagjort. VM-troppen er meldt inn, og det var langt fra noen enkle valg som landslagsledelsen måtte ta under helgen. 

– Det var å velge bort noen av de spillerne som har vist at de virkelig ønsker att ta en plass. Vi har jobbet et år med dette, og et år med et landslag er ingenting. Noen og 60 spillere har vært innom på samling tilsammen og vi føler vi har har fått sondert terrenget. Vi har noen eldre spillere som har takket nei, ikke hatt tid eller prioritert annerledes, så vi har valgt å legge fokus på de som ønsker å satse, sier landslagssjef André Sveen. 

LES OGSÅ: Den norske VM-troppen


Sveen har en mange debutanter og det vil by på en god del utfordringer under turneringen.
– Jeg tror den største utfordringen med så mange VM-debutanter er at vi kan få en svinging i prestasjoner. Det kan være svingninger i løpet av en kamp og det har vi erfart det siste året. En kort periode der vi glemmer oss litt og får to-tre mål i baken. Vi har vært flinke til å jage men klarer ikke helt å hente opp ting igjen, litt som mot Tsjekkia i kvalifiseringen.Med mange spillere borte fra den forrige VM-troppen er det viktig at de som vært med før tar et tak.

– Nøkkelspillere blir de rutinerte først og fremst. Spillere som Ketil Kronberg, Daniel Gidske, Lars Erik Torp, Ole Mossin Olesen og Thomas Stræte. Vi har valgt å ta med de yngste keeperne vi hadde til rådighet og de får en viktig rolle. Vi har fokusert veldig på lagbygging og hvilken spillere som passer best sammen, og de som passer godt internasjonalt. Det er et puslespill før hver eneste kamp og trening internasjonalt.

LES OGSÅ: Ta ut din egen VM-tropp


Med et ungt lag er det kanskje vanskelig å ha for høye forventninger til det norske laget i Riga. Landslagssjefen håper at Norge kan overraske.
– Jeg håper de kan se et lag som aldri gir seg og som har maks innsats hele tiden. Vi skal gjøre alt vi kan for å spille best mulig i VM. Vi har backlinja vår som er vår mest urutinerte delen. Jeg håper de fleste skjønner at hvis vi spiller litt mer safe og legger ned mest fokus på innsats og det defensive så kan vi overraske tror jeg.

Til slutt ba vi landslagssjefen fortelle litt om spillerne han tatt ut i VM-troppen.

MÅLVAKTER: 

Andreas Falkeid (1992), Gjelleråsen 

Har et lavt snitt selv om han står på et lag som ligger på tiendeplass i serien. Veldig interessert og bli bedre og jobber hardt for å bli det. En keeper som kan stenge buret hvis han har dagen. 


Markus Jelsnes (1994), Sarpsborg

Er en veldig treningsvillig spiller, en av de som er best trent i laget. Har mesterskapserfaring som backup senest og har vist at han er veldig god på de beste dagene sine. Vist at han kan ta imot konstruktiv kritikk og gjøre noe med det. 


FORSVAR:


Daniel Gidske (1992), Mullsjö
(SWE)

Han er en veldig bra toveisspiller, bra defensivt og bra offensivt. Kunne forventet litt mer skudd utenfra. Er den som løper mest på laget og har en enorm kapasitet. Lederskikkelse og spiller i SSL. 


Martin Kvisvik (1995), Greåker

Er en først og fremst sterk og stor. Bra offensivt, selv om han ikke alltid viser det, men det jobber vi med. En spiller vi forventer skal ta et par skritt til i den retningen, har et bra skudd som han bør vise frem oftere. 


Christoffer Øistad (1992), Sveiva

En veldig bra trent forsvarsspiller som er god i posisjoneringen og har vist at han kan ta en bra defensiv rolle. Passer bra sammen med de fleste, så det er en enkel spillere å sette sammen i et backpar. Har et bra skudd som er veldig uortodokst som du aldri helt vet hvor det havner og som forvirrer motstanderne. 


Andreas Skriden (1994), Sveiva

Har vel internasjonalt fått en defensiv rolle på tredjerekken og er en spiller som prøver gjøre det han blir satt til. Mangler litt på skudd men kan bidra både offensivt og defensivt. 


Mads Normann Fossum (1992), Tunet

Først og fremst et bra spillesinne og har trent bedre enn på lenge og er således i bedre form. Ikke allverdens skudd, men har bra pasninger og er flink at posisjonere seg.


Henrik Fredriksen (1993), Tunet

En spiller som er veldig spennende internasjonalt. Ekstrem teknikk og får med seg ballen fra de vanskeligste posisjoner. Bra i duellspill, og har et ålreit skudd og liker å være offensiv. Har vist den siste turneringen at han tatt de instrukser han fått. Kan bli en spennende spiller å følge i VM, hatt en rask progresjon.


Thomas Isaksen (1989), Tunet

Først og fremst en fysisk god spiller. Får lov å være mer fysisk internasjonalt og får da utnyttet sin force bedre der. Er veldig uredd og sterk i duellspillet. Flink til å lese defensive rollen sin og kan gå sammen med alle offensive backene våre, en perfekt partner.


ANGREP:


Ketil Kronberg (1980), Dalen
(SWE)

Hva trenger man å si om Ketil? En av de beste i verden og en naturlig leder på laget. Ekstremt viktig for dette urutinerte laget. Han tar ikke bare ansvar utenfor banen men er også best på banen. 


Thomas Stræte (1988), Slevik

Han er antageligvis Norges beste pasningslegger. Så her må vi finne rett spillere så man får utnyttet han fullt ut. Kanskje den sterkeste offensive kraften sammen med Kronberg som vi har per idag. 


Sindre Bjerknes (1993), Sveiva

Først og fremst en offensiv spiller som kan brukes som senter og forward. Er smart spiller som tenker mye innebandy og har bra pasninger og et bra skudd, som han har litt for lav treffprosent på men som han jobber med. Litt å gå på når det gjelder å dekke skudd og sånn, def. er ikke hans største force. 


Fredrik Hoff Eriksen (1986), Tunet

En spiler med enorm rekkevidde og har vært med lenge, så han har erfaring som spilte stor rolle i uttaket. Veldig bra på backchecking og har lange kliv, så han klarer ofte å løpe opp de han løper etter. Med rett spillere rundt seg er han en god kontringsspiller, og kan være en målscorer på rett dag. 


Ole Mossin Olesen (1988), Tunet

Har zorroen sin som varemerke og når han får tid og rom kan han bruke det hvor som helst på banen. Har mange offensive kvaliteter som vi ser litt for sjelden. Har bra skudd, pasninger og spilleforståelse. Er flink til å finne medspillere i trange situasjoner. Spilt på høyt nivå og har mye erfaring og en av lederfigurene i laget. 


Lars Erik Torp (1986), Greåker

Torp kommer fremst med mye erfaring. Har et lurt skudd som han scorer mye mål på. Flink til å plassere seg når han spiller på rett rekke. Flink til å ta med seg ball i offensiv sone og skape sjanser selv. Først og fremst en offensiv kraft, og en spiller som virkelig blør for drakta. 


Markus Lindgjerdet (1993), Örebro
(SWE)

Veldig spennende spiller som kan gå både senter og ving for oss. Er en smart spiller som plasserer skuddene fremfor å ta i. Har bra pasninger og teknikk og god spilleforståelse. Spiller på et høyt nivå i Sverige og i en toppklubb. Vant til høyt tempo og bra trent. 


Marius Pedersen (1999), Sveiva

Er en spiller som virkelig kjøper rollen sin. Jobber og sliter 100%. Han løper mye, men løper smart. Går seg sjelden bort og spiller enkelt og er trygg med ballen. Tror han kan bli et lite utropstegn, om ikke dette VM ihvertfall fremover. 


Ole Martin Skau Jansson (1993), Tunet

Målscorer først og fremst, skal plasseres med spillere som kan sette han opp. Er egentlig ganske sterk i duellene og bør ta litt mer tak der. Toppscorer som debutant i forrige VM, så vi vet at han kan være god når han vil. Bra pasninger og bra blikk, lurt skudd. 


Robin Norstrøm (1994), Gjelleråsen

Har vært god lenge men ble satt tilbake av sykdom for et par år siden. Har vist at han har en bra innstilling på landslaget og jobber og sliter alt han orker. Skyter og scorer mye i vanskelige situasjoner. Har vist at han er målfarlig ving.


Andreas Valbye (1994), Sveiva

Skikkelig sliter som jobber utrettelig. Kan score mål og gir seg aldri. En spiller som tar den rollen har får uansett, og en spiller man ikke alltid legger merke til. Ydmyk fyr som ser ut som han bare har lyst å spille innebandy, det man kaller for grinder i ishockey.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.