U19-VM: Sverige verdensmestere


(Foto: Aaron Bell/ActiveImages.ca)

Sverige ble verdensmestere etter 6-3 seier over Finland og da ble Josefine Wålinder og Jonna Sjöberg så her glade. 


Svenskene fikk en kjempestart på finalen når Felicia Forsmark scoret 1-0 etter 32 sekunder, og Frida Ahlstrand økte til 2-0 etter ni minutter. Men Finland jobbet seg inn i kampen og etter 13.36 i den femte kampen kom det første baklengsmålet. Fire minutter før pausen fikk Sveriges kaptein Klara Molin fem minutter på botbenken når hun var uheldig og traff en finsk spiller med en høy kølle. De finske jentene klarte bare å utligne under overtallet, heldigvis for Sverige. 


I den andre perioden var det Sverige for alle pengene og kampen ble avgjort med tre scoringer. Når de også scoret det første målet i den tredje perioden så alle hvor det ville gå. En redusering for finnene hjalp lite og det ble 6-3 seier for det svenske laget som var solide gjennom hele turneringen. 


Det ble også legenden Åsa Karlssons siste kamp som landslagstrener. En annen SSL-legende, Camilla Granelid, overtall nå det svenske U-landslaget.


I bronsefinalen ble det seier for Sveits med 3-2 i en kamp de dominerte spillemessig mot Tsjekkia.

I B-VM ble det Tyskland som rykket opp etter en ny dramatisk batalje mot Canada foran 1326 tilskuere. Hannah Götze ble heltinnen når hun kranglet inn 6-5 og seiersmålet med 30 sekunder(!) igjen av kampen.

Høydepunkter fra siste dag av VM:

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.