U19-VM: Håper på to seiere


Det norske landslaget reiser snart til Belleville i Canada for å spille U19-VM for kvinner. Hør landslagssjef Espen Erikssons tanker om turneringen. 


Vi har tatt en prat med landslagssjef Espen Eriksson om VM som starter på onsdag, det kan du se i video-vinduet over. Norge møter Sverige i første kamp før Sveits og Slovakia står på programmet. Det norske laget reiser med en redusert tropp på 18 spilllere, når turneringen for første gang legges på det nordamerikanske kontinentet.

LES OGSÅ: Norges VM-tropp

I den norske troppen har både Hanne Winther Hansen og Heidi Rød spilt VM for kvinner, og flere av spillerne har fått prøve på spill i EuroFloorball Cup eller spill i eliteserien. Det lover godt, samtidig som det norske laget må være ydmyk foran oppgaven. Det blir tre tøffe kamper i gruppespillet mot høyere rankede nasjoner, og som nykommer fra B-gruppa er det viktig at man har riktig fokus. Norge har vært gode mot Sveits i privatkamper og Slovakia er en nasjon vi bør ha gode muligheter å slå om vi presterer godt. Norges nøkkelspillere blir uten tvil målvaktene og spillerne som har fått mye spilletid på seniornivå. Her er det mange som må ta ansvar og kline til under turneringen. 


Norges kamper: 

4. april 19.10 Sverige-Norge
5. april 19.10 Sveits-Norge
6. april 15.10 Norge-Slovakia

Gruppe A

Sverige (1)

Sveits (4)

Slovakia (5)
Norge (9)

Gruppe B

Finland (2)

Tsjekkia (3)

Polen (6)

Latvia (7)

B-VM

Gruppe C
Ungarn (8)

Østerrike (12)

USA (-)

Gruppe D
Canada (10)

Tyskland (11)

Japan (-)
Thailand (-)

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.