U19-VM: Gullfavorittene tapte for Sveits


(Foto: Calle Ström/IFF)

Sveits sjokket alle og slo ut Sverige i semifinale etter 7-6, og en dramatisk seier etter straffer. I finalen møter Sveits en annen gullfavoritt, Finland, som slo ut Tsjekkia etter seier 6-2. 


Sverige lå under 3-6 med fire og et halvt minutt igjen mot Sveits, men reddet uavgjort når Marcus Klarsson scoret tre mål på rad, på 1 minutt og 43 sekunder(!), det siste med drøyt to minutter igjen.


Lagene klarte ikke å score i spilleforlengelsen, og det ble straffer. 


Der var Sveits best og Andrin Hollenstein satte press på Sverige og Viktor Nystedt. Nystedt misset sin straffe, og Sveits avanserte til finale. Det var sveitsernes andre seier over Sverige noensinne, den første kom i forrige kamp høsten 2014. 


Finland hadde få problemer med å avansere etter 6-2 over Tsjekkia. Finland ledet 6-0 etter to perioder, og det ble bare et par reduseringer i den tredje perioden for tsjekkerne som møter Sverige i bronsefinalen i morgen.


Semifinaler: 

Sverige-Sveits 6-7

Finland-Tsjekkia 6-2


Danmark eller Tyskland rykker opp

Danmark og Tyskland gjør opp om en ledig plass i A-VM etter Norges nedrykk. Danmark slo Estland 8-7 i en thriller. Estland tvinget frem spilleforlengelse etter to scoringer siste minuttet, men i spilleforlengelse kunne Mikkel Skov Nielsen avgjøre etter fire minutter. I finalen møter Danmark det tyske laget etter at Tyskland slo Ungarn 5-3 i den andre semifinalen. Der avgjorde Tyskland kampen med tre minutter igjen når Tom Fiedler scoret 4-3, i en kamp Ungarn ledet med 10 minutter igjen.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.