VM: Sverige straffet Finland

Sverige slo Finland på straffer i en dramatisk VM-finale, Sveits tok bronsen og Latvia sikret seg femteplassen. 


Dagen startet med plasseringskamper. I kampen om 7.plassen ble det polsk seier over Slovakia. De polske jentene vant 2-0 etter en scoring i første og en i tredje. I kampen om 5.plassen var Latvia best og slo Tyskland 5-2. De «norske» spillerne var som vanlig sentrale og Diana Isjomina sto for fire av scoringene. Gunita Kärklina og Liga Garklava hadde en assist hver i kampen. 


I bronsefinalen var Sveits best, og selv om Tsjekkia reduserte tre ganger i den siste perioden ble det seier med 5-4 foran 4023 tilskuere. 


I finalen ble det satt ny publikumsrekord når 6517 tilskuere møtte opp i Hakametsä ishall. De fikk se et fyrverkeri av en kamp der Finland og Sverige byttet på å ha ledelsen. Det ble til slutt 4-4 og straffer. Der var Sverige best og Amanda Delgado Johansson fikk æren å sikre
Sverige gullet etter at Finland hadde bommet på sin sjette straffe. 


Anna Wijk fikk prisen som VMs viktigste spiller og var også tatt ut på All Star Team. Der fikk hun selskap av Jonna Mäkelä (FIN), My Kippilä (FIN, Sanna Scheer (SWE), Corin Rüttimann (SUI) og Alisa Pöllänen (FIN)

Sluttstilling VM 2015:
1. Sverige

2. Finland

3. Sveits

4. Tsjekkia

5. Latvia

6. Tyskland

7. Polen
8. Slovakia

9. Norge

10. Danmark

11. Russland

12. Australia

13. USA

14. Nederland

15. Japan 

16. Singapore

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.