VM: Oppsummering dag 8


(Foto: Ville Vuorinen)

En vanvittig keepertabbe senket Tsjekkia, og Gunita Kärklina sikret Norge plass i øverste seedingsgruppe i neste VM-turnering. 


Den nest siste dagen av VM startet med tysk seier over Polen. De tyske jentene vant 5-2 og sikret seg plass i kampen om 5.plassen. Latvia er også klare for den kampen etter seier på straffer over Slovakia. Der var først Diana Isjomina tonangivende under ordinær tid med en scoring og assist på de to siste målene som sikret spilleforlengelse og senere straffer. Under straffene ble det tre scoringer for Latvia og to for Slovakia. Kärklinas tok tre straffer for Latvia og Sveivaspillerens andre scoring under straffekonkurrransen avgjorde for Latvia. Scoringen betyr samtidig at Norge beholder sin plass bland de åtte beste nasjonene foran neste VM, under forutsetting at de kvalifiserer seg til turneringen. 


I semifinalene startet Finland best mot Tsjekkia og ledet etter den første perioden. Men i den andre perioden var det Tsjekkia som var best og scoret to ganger. Finland utlignet i starten av den tredje perioden, og tok ledelsen med fem minutter igjen. Tsjekkia tok ut målvakten og med 19 sekunder igjen hamret de inn 3-3 og det så ut å gå mot spilleforlengelse. Men Elina Kujalas skudd som går i vantet bak mål og spretter inn foran mål ble avgjørende. Lenka Kubickova gjør et tigersprang for å sikre at den ikke spretter ut i slottet, men styrer isteden inn ballen med tre sekunder igjen av kampen. En vanvittig keepertabbe av Kubickova som gir Finland finalebillett og Tsjekkia må nok en gang ut i bronsefinale. 


Se det vanvittige selvmålet:Sverige vant kveldens andre semifinale. De svenske jentene fikk relativt god motstand av de sveitsiske jentene men til slutt ble det en relativt komfortabel seier med 7-3. I morgen møter de Finland i den ventede finalen. Sveits møter Tsjekkia i bronsefinalen. 


Kamper 12 desember:
 

08.30 Polen-Slovakia (7-8.plass)

08.30 Tyskland-Latvia (5-6.plass)

11.30 Sveits-Tsjekkia (bronsefinale)

14.20 Sverige-Finland (finale)

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.