Holt trapper ned


(Foto: Ville Vuorinen)
Charlotte Holt har takket nei til å forlenge kontrakten med det svenske mesterlaget Pixbo. Den 31-årige landslagsmålvakten velger nå å satse på den sivile karrieren og trapper ned innebandysatsningen.


Charlotte Holt har 39 landskamper for Norge og har vært med i tre VM-turneringer. Etter SM-gullet med Pixbo Wallenstam i april har klubben ønsket å forlenge med Holt som har vært backup for den svenske landslagsmålvakten Sara Hjorting den seneste sesongen. 

– Jeg har fått en ny jobb i et firma som leier ut boliger, og skal i tillegg gå på skole. Vi blir jo ikke rik på å spille innebandy, og det er mange og lange reiser, og tar mye tid. Man kan ikke satse halvhjertet heller. I tillegg er jeg 31 år og blir snart 32 år, så jeg kan ikke nedprioritere arbeid selv om sjefen synes det er synd at jeg slutter, sier Charlotte Holt til Assisten.


Hun fikk krone sin karriere på det høyeste nivået med SM-gull i april. Men velger å ikke forlenge kontrakten med klubben fra Mölnlycke en drøy mil fra Göteborg. 

– Jeg takket nei, de ville at jeg skulle bli et år til. Jeg har hatt en fantastisk sesong med Pixbo. Men det føles trist og som et nederlag at jeg avsluttet på landslaget med et skikkelig dårlig VM. Men man kan ikke få alt her i verden heller.

Skal spille på lag med verdens beste
Det kan hende det blir mer innebandy, men da på et lavere nivå. Det vil bety at hun neppe blir å se i det norske landslaget mer. 

– Jeg stenger ingen dører, men det er jo spørsmål hva for nivå jeg kommer spille på. Jeg kommer kommer å spille i SSL, allsvenskan eller 1. divisjon.

Den tidligere Holmliaspilleren har også fått tilbud om å bli trener i Pixbo og blir værende i Göteborg.

– Jeg har fått tilbud om å bli trener, så det er mulig at jeg ikke slipper Pixbo helt. Men nå skal jeg prioritere jobb, være med venner og kanskje ta grønt kort i golf.

I sommer skal hun være med på utendørsturnering i Västervik og spille sammen med flere av finalemotstanderne i KAIS Mora, bland annet verdens beste spiller, Anna Wijk.

– Det er kjempekult å blitt spurt av jentene i KAIS Mora. Jeg kjenner Elin Reinestrand og Anna Wijk fra tidligere og vi får med oss Malin Andréasson og Amanda Larsson bland annet.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.