Historisk avtale i Sverige

KH 4475
De største mediene begynner på alvor å få opp øyne for innebandy i nabolandet. I går ble det klart at SSL de neste fem årene vises hos storavisen Expressen og lokalavisene tilknyttet mediahuset Bonnier og NTM. 

Det er liten tvil om at det var en historisk avtale som ble presentert i går, da SSL offentliggjorde at samtlige kamper i SSL for menn og kvinner skal vises på SportExpressen Play. Expressen er en de aller største avisene i Sverige, og har i en årrekke dekket innebandy mer og mer, og de vil nå sammen med NTM og Bonnier satse mer på innebandy. NTM og Bonnier eier flere store lokalaviser og det er liten tvil om at SSL får en godt utstillingsvindu med avtalen. 

– Samarbeidet er sterkt, nytenkende og langsiktig med en tydelig felles intensjon om å utvikle den totale SSL-opplevelsen, sier SSLs direktør Jörgen Lindgren i en pressemelding.

Lokalaviser som Corren, Upsala Nya Tidning, Mittmedia og Helsingborgs Dagblad får nå tilgang til å vise sine lokale lag i den aller beste ligaen i verden. SportExpressen Play startet så sent som søndag, med over tjue kamper fotball på programmet. Til høsten blir det også innebandy på programmet, med en fem års periode. Avtalen er det største rettighetsavtalen som er skrevet til nå i svensk innebandy. 

Den svenske landslagsspilleren Ellen Rasmussen som til daglig spiller i Malmö, er godt fornøyd. 

– Det er jo veldig gledelige nyheter. Expressen er jo en stor avis og kanal, så dette kan jo ikke bli mye bedre.

I Norge kjenner Innebandyavisen til at Norges Bandyforbund har vært i samtaler med Amedia, som driver et 70-tall lokalaviser og streamingplattformen Direktesport. Det var ambisjoner om en test og samarbeid i slutten av sesongen, men dessverre satte situasjonen rundt koronaviruset en effektiv stopper for det. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.