Spilte toppoppgjør i SSL

KH 5313
Endre med de norske spillerne Thea Ekholt og Karen Farnes var med i startoppstillingen da gotlendingene spilte toppkamp mot Pixbo Wallenstam i SSL i ettermiddag. 

 

Thea Ekholt startet i mål for Endre og gjorde sine saker bra i dagens SSL-oppgjør mot Pixbo Wallenstam på bortebane. Tredjeplasserte Pixbo hadde føringen i en slurvete åpningsperiode og kunne gå til pause med 2-1 ledelse.

KH 4859
Karen Farnes startet som ving i tredjerekken men noterte seg ikke på scoringslisten i ettermiddag.
 


Endre var langt bedre i starten av den andre perioden og stjernen Sara Steen utlignet. Men Pixbo gikk kjapt opp i ledelsen igjen. I det 16. minutt eksploderte det fra gjestene da i løpet av 34 sekunder scoret tre(!) ganger. Da Steen satte sitt tredje for dagen kort tid etter kunne Endre gå til pause med tremålsledelse før den siste perioden.

KH 4685
Thea Ekholt gjorde sakene sine bra i Endres mål i ettermiddag mot Pixbo Wallenstam.


I den tredje periode er Pixbo våkne igjen og før perioden er halvspilt er forspranget spist opp og det står 6-6. Etter et massivt trøkk fra hjemmelaget våkner Endre og skaper flere gode muligheter.
166 tilskuere fikk se en underholdene avslutting på oppgjøret med målsjanser begge veier, men flere scoringer ble det ikke og kampen går til spilleforlengelse.

Der bruker Steen 24 sekunder på å tråkle seg igjennom forsvaret til Pixbo og setter dit 7-6, og sitte fjerde mål i toppkampen.

Matchvinner mellom stolpene
Det er en sliten Karen Farnes som møter til intervju etter kamp. Etter stort sett spilt i forsvar fikk hun muligheten fremover på banen i dag. Hun var sånn passe fornøyd med egen innsats.
– Ganske iskald egentlig, jeg fikk aldri fart på beina. Det var uvant å spille forward etter å spilt back lenge. Jeg hadde ikke helt «kylan» og var litt rusten i formen, sier Farnes til Assisten.


Thea Ekholt gjorde en solid innsats i mål med flere gode redninger og høstet mye skryt på tribunen i dagens toppoppgjør. 

– Det er noen redninger jeg er ganske fornøyd med og en del skudd jeg burde tatt, så det går litt opp i opp føler jeg. Jeg er ikke helt i toppform ennå, og det er vel derfor de går inn. Men alt i alt relativt fornøyd.

KH 4815
Tom Iversjö var fornøyd med de norske spillerne i dagens toppkamp. 


Endres hovedtrener Tom Iversjö var veldig fornøyd med de norske spillerne i dagens toppkamp. 

– Jeg synes de gjør det kjempebra. Thea viser for et nivå hu kan være på, hu tar det opp nok et nivå og gjør det også i selve kampen. Hun var en matchvinner mellom stolpene i dag.

Også Farnes får skryt av Iversjö for sin jobb i tredjerekken. 

– Karen har en egen evne til å anpasse seg og det er en spisskompetanse hun får alt for lite skryt for, hun er veldig viktig for oss og flink å gjøre andre rundt seg bedre. 


Han er fornøyd med seier i dagens kamp, men litt skuffet over at den kom først etter spilleforlengelse.

– Vi har spilt jevnt mot bra lag mange ganger før uten å få med oss poeng, men det får vi i dag, selv om vi burde fått med oss tre poeng.

Charlotte Holt var forøvrig tilbake i Pixbos tropp i ettermiddag, 34-åringen satt på benken etter at Pixbo har fått skadeproblemer på målvaktsiden, men fikk ikke noen spilletid i dagens oppgjør.