– Følte det var riktig tidspunkt

IMG 2877
Fredrik Gjødalstuen følte tidspunktet for å teste vingene i verdens beste liga var riktig. I høst venter spill i Helsingborg og SSL.


Etter fire sesonger i eliteserien der han gjort seg et navn de siste to sesongenene, er det på tide for Fredrik Gjødalstuen å teste vingene i en bedre liga. Valget falt på SSL og Helsingborg som blir Sarpsborgsstjernens nye klubbadresse i høst.
- Det føles veldig stort, hvor jeg nå får trene og spilt mot de beste spillerne i verden. Det er selvfølgelig et veldig stort skritt og ta, men jeg følte det var riktig tidspunkt, sier Gjødalstuen til Assisten.

7O8A9967
Fredrik Gjødalstuen fikk sin landslagsdebut i VM-kvalifiseringen i vår, og kan fort bli å finne i VM-troppen i desember.

Han fikk et godt inntrykk av klubben da han var på besøk tidligere i år. 

- Helsingborg er en klubb som jeg fikk veldig godt inntrykk av, og hvor jeg ble tatt godt i mot. Det er også veldig profesjonelt, hvor de for eksempel har fire haller i en arena.Helsingborg har vært en av toppklubbene i SSL i en årrekke men er i en kraftig generasjonsveksling og har mistet mange gode spillere de siste sesongene. Selv om kravene i den skånske byen blir langt større enn i Sarpsborg føler unggutten ikke noe press på seg, ennå.

- Jeg kjenner ikke noe på presset når jeg sitter her hjemme, men når jeg får reist bort så kommer jeg nok å kjenne litt på det. 

LES OGSÅ: Supertalentet klar for SSL


Gjødalstuen er den nest yngste debutanten i Sarpsborg etter Markus Jelsnes og var bare 15 år gammel da han fikk sjansen i eliteserien. Det er ikke bare lett å forlate moderklubben for spill i det store utland for 18-åringen.

- Det blir tungt og forlate den klubben jeg har spilt for i alle mine år. Sarpsborg har behandlet meg på en veldig bra måte, og jeg har fått veldig mye tillit. Jeg ønsker klubben masse lykke til, og jeg kommer selvfølgelig hjem og titter.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.