Falkeid flytter hjem til Norge

22345229 10155280545119081 1698453164 o
(Foto: PeBo-Foto)

Andreas Falkeid stopper sin satsning i SSL og flytter hjem til Norge. Det bekrefter landslagsmålvakten selv fredag.


Andreas Falkeid tok sjansen på spill i SSL og flyttet til Umeå og Team Thorengruppen fra trygge omgivelser i Gjelleråsen. I Team Thorengruppen har han vært lagkamerat med Marius Pedersen denne sesongen. Pedersen har et år igjen på sin kontrakt, men Falkeid velger å flytte hjem. 


Det er den sosiale situasjonen som er hovedårsak til at satsningen nå tatt en stopp.

– Det er helt og holdent på grunn av samboeren min her hjemme. Hun har et år igjen av veterinærutdannelsen sin og det ikke går an å fortsette i Sverige da det er et annet løp der. Legg til at du bare kan gå den svenske veterinærutdannelsen i Uppsala så snevrer det inn ganske mye, sier Falkeid til Assisten. 

22375277 10155280558134081 1386111850 o
Det ble begrenset spilletid med Team Thorengruppen for Andreas Falkeid i SSL, her i kamp mot Sirius. 

26-åringen var i SSL-troppen til Team Thorengruppen 29 kamper der ble ni kamper fra start og to innhopp i kassen, 76,3% i redningsprosent og hadde også en assist i verdens beste liga. Det ble også to kamper for samarbeidsklubben Umeå City i allsvenskan for den norske landslagsmålvakten. Team Thorengruppen rykket ned til allsvenskan etter å ha havnet sist i SSL. 


Hvor han havner i Norge er ikke bestemt ennå, og han håper at ha det avklart i løpet en ukes tid. 


Landslagsmålvakten åpner for å returnere til SSL i fremtiden om det passer, og ikke angrer ikke på å at han tok sjansen på spill i verdens beste liga. 

– Jeg tar med meg masse fra oppholdet i Sverige. Det er ganske utviklende på det personlige plan å treffe et nytt miljø med nye mennesker. Så har jeg også utviklet meg veldig mye som målvakt. På toppen av det så har det vært en opplevelse jeg ikke ville vært foruten.


Lillebror Olav har fått et nytt kontraktsforslag fra Umeå City og er i tankeboksen med tanke på videre spill i allsvenskan.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.