Slo danskene i dag og

KRH 9829
Norge var best også i dag mot Danmark i generalprøven før VM-kvalifiseringen, og kan reise hjem til moderlandet med to seiere i bagasjen. 

 

Spillet bølger frem og tilbake i starten av kampen, og danskene er tydelige på at de skal ha revansje i dagens oppgjør. Det er allikevel Norge som tar ledelsen da Daniel Gidske finner Ole Mossin Olesen som gjør kampens første mål i det 12. minutt. Danmark gir seg ikke og to minutter senere må debutant Nicholay Halvorsen plukke ballen ut av nettet, da Jannik Dalkvist setter utligningen. Spillet bølger frem og tilbake resten av perioden, men flere scoringer blir det ikke. 


KRH 9701
Nicholay Halvorsen fikk sin debut mellom stolpene i ettermiddag. Unggutten gjorde sine saker bra, og reddet 18 av 20 skudd mot danskene. 

Det kriges og kjempes i starten av den andre perioden, og begge lag har noen småfarligheter, der Norge er nærmest med en ball i aluminumet. Norge har til tider overtak spillemessig, men målet lar vente på seg. Det kommer på en kontring i det åttende minuttet da Danmark prøver å stoppe Marcus Hamrin, men Hovslätt-vingen lar seg ikke stoppe, og er ikke snauere enn at han først fikser en avventende utvisning og setter sin egen retur til 2-1. Danmark presser på og da åpner det seg rom for kontringer, noe Marius Pedersen og Patrick Hjemgård utnytter med en lekker scoringer, der sistnevte kan score på blankt mål. Med tre minutter igjen av perioden får Danmark muligheten i overtall, men Norge har god kontroll på danskene og kan ta pause med tomålsledelse. 


KRH 9754
Det var to spillere som fikk sin debut for Norge mot Danmark. Den andre var Erlend Bjerknes som fikk spilletid på rekke med storebror Sindre og gjorde en godkjent landslagsdebut. 

Det skapes muligheter for begge lag i starten av den tredje perioden, men både Halvorsen og Emil Brixager i det danske målet holder rent. Det er litt rotete og det er mest krig og lite ordnet spill. Spillet bølger frem og tilbake uten de helt store sjansene. Med seks minutter igjen av kampen får Danmark sjansen i overtall etter en norsk utvisning, det takker danskene for og reduserer til 3-2. Målscorer er Andreas Glad. Norge er litt på hæla nå, og med minuttet igjen tar danskene ut målvakten, og tvinger Halvorsen til en god redning. Timeout fra danskene men det blir bare en halvsjanse på slutten. Norge holder ut og kan juble for en ny seier i Frederikshavn, den sjette strake mot danskene.  
Norge-Danmark 3-2 (1-1,2-0,0-1)

Arena Nord, 175 tilskuere
0-1 (11.40) Ole Mossin Olesen (Daniel Gidske)
1-1 (14.27) Jannik Dalkvist (Mathias Glass)

2-1 (27.50) Marcus Hamrin (ua)
3-1 (31.12) Patrick Hjemgård (Marius Pedersen)
U2 (36.54) Henrik Fredriksen (obstruksjon)
U2 (53.39) Pedersen (ulovlig dytt)
3-2 (55.19) Andreas Glad (Glass) spill 5 mot 4
Skudd: 22-20 (6-6,8-9,8-5)
Dommere: Larinovs/Malins (LAT)

Norges lag fra start:

Nicholay Halvorsen

Martin Isnes Kvisvik, Kenneth Skistad
Daniel Gidske

Ole Martin Skau Jansson, Ole Mossin Olesen

Mads Fossum Normann, Henrik Fredriksen
Sindre Bjerknes
Erlend Bjerknes, Casper Sletten

Ludvik Hansen, Patrick Martinsen
Marcus Hamrin
Marius Pedersen, Patrick Hjemgård

På benken fra start: Markus Jelsnes (mv), Markus Lindgjerdet, Brage Harby, Christoffer Øistad


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.