Norsk revansje!

KRH 9300
Det ble norsk revansje på Danmark etter en god generalprøve før VM som spilles neste måned.


Norge får tidlig sjansen i overtall, men danskene får allikevel skapt en kjempemulighet der først Maiken Ellis redder det første skuddet før en danske skyter henne i ryggen på returen. Norge har litt større intensitiet fra start i dagens oppgjør, men det er danskene som er farligst da de angriper. Norge har noen halvsjanser, men scoringene uteblir. I det 12. minutt får Norge på ny sjanse i overtall, men det går litt for sakte i det etablerte spillet. Mål blir det allikevel i overtallet for Eline Dagestad bryter et oppspill og hamrer in 1-0. Norge får selvtillit av scoringen og løfter laget oppover banen. Begge lag har noen småfarligheter før det blir pause, med norsk ledelse i Arena Nord.

KRH 9295
Eline Dagestad hamret inn den første scoringen i dagens kamp mot Danmark. 


Norge fortsetter å spille bra i starten av den andre perioden, danskene får ikke ting helt til å stemme og Norge er et par hakk bedre enn i går. Norge rullerer på fire løperrekker og tre backpar nå, og prøver å dra opp tempoet enda litt til. Norge får enda et overtall halvveis i perioden, men overtallspillet har de norske en del å hente på. Et par muligheter, men langt fra et effektivt overtall. Begge lag skaper litt etter overtallet, men scoringene lar vente på seg. Fortsatt norsk ledelse da lagene tusler inn i garderoben etter to perioder. 

KRH 9363
Danmarks stjerne Cecilia Di Nardo var anonym og fikk lite til mot Norge i ettermiddag foruten å score Danmarks trøstemål. 


Norge fortsetter det gode spillet etter pausen og er nære å utøke sin ledelse. Først etter fem minutter tar danskene litt tak i det da de topper en rekke, men Norge slipper unna med skrekken. Isteden biter de norske spillerne fast i den danske sonen, og Lene Moen Benkø finner nettmaskene og sender Norge opp i tomålsledelse i det åttende minuttet. Nå er det mer desperasjon i det danske spillet, og den danske stjernen Cecilia Di Nardo spiller mye. Det er allikevel Norge som skaper mest, og det ligger et mål i luften. Det kommer fire minutter senere da Marie Wolf fyrer av fra distanse, hennes første landslagsmål. Nå sliter danskene med norske motspillere fulle av selvtillit og en fin aggressivitet i fore- og backchecking. Den norske offensiven gir dog Danmark litt rom til kontringer og Di Nardo viser sin klasse med syv minutter igjen, og setter reduseringen til 3-1. Danmark presser på og tar timeout med tre minutter igjen av oppgjøret. Norge er ikke helt bekveme da danskene presser på og det er blir litt kaotisk til tider nå, men Norge rir av stormen og vinner generalprøven etter en god kamp.  
Norge-Danmark 3-1 (1-0,0-0,2-1)

Arena Nord, 175 tilskuere
U2 (03.29) Emma Vistisen (slag)
U2 (12.02) Martina Mørch (obstruksjon)
1-0 (12.56) Eline Dagestad (ua) spill 5 mot 4
U2 (29.01) Klara Fjorder (obstruksjon)
2-0 (47.44) Lene Moen Benkø (Sofie Kristiansen)
3-0 (51.28) Marie Wolf (Kristiansen)
3-1 (53.06) Cecilia Di Nardo (ua)
Skudd: 24-24 (6-6,6-9,12-9)
Dommere: Kirjonen/Sirkka (FIN)

Norges lag fra start:

Maiken Ellis

Julianne Bakka, Marie Wolf
Anette Marie Berg

Julie Gidske, Kine Hedlund Eriksen


Hanne Winther, Eline Dagestad

Mari Kristiansen
Rikke Ingebrigtsli Hansen, Hildegun Holm


Sandra Craig, Lene Moen Benkø

Emma Lunde

Martine Simonsen, Marie Gundersen

Sofie Kristiansen
Martina Hall, Heidi Rød

På benken fra start: Hanne Lier Nilsen (mv)


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.