– Hyggelig å se Emma tilbake igjen

KRH 4733
VIDEO+TEKST: Tunets supertalent Emma Fagerhøi (til høyre) ble bært av banen i NM-finalen 2018, og har hatt en hel sesong på sidelinjen. I helgen fikk hun endelig leke med kølle og ball igjen, da hun deltok på landslagssamling i Fet.


Det er i helgen landslagssamlinger i Eika Fet Arena for landslaget for kvinner og de litt yngre på U19-landslaget. En av spillerne det knyttes store forventninger til er supertalentet Emma Fagerhøi. Tunetspilleren skadet kneet alvorlig i NM-finalen forrige sesong, og etter lang rehabilitering og en del frustrende timer på «feil side» vantet var hun endelig på plass innenfor i helgen. En pigg Fagehøi imponerte tidvis på Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen, som var meget fornøyd med at 17-åringen er tilbake.
– Først og fremst er det veldig hyggelig se Emma tilbake igjen på banen selv om hun ikke deltar på alt hundre prosent enda. Viktig at hun gir seg selv tid framover nå, ting sitter ikke som før fra dag én selv om man ønsker det . Hun trenger noen matcher komme inn i alt igjen, men hun viser på samlinga i dag at vi har veldig mye bra i vente.  Det var vanskelig å se at hun vært ute i en hel sesong.  Enormt god med ball, spiller med enorm ro, skaper en aura rundt seg utpå der som gjør at motspillere ikke tørr presse, har en spilleforståelse som få andre og man ser at hun utviklet skudd og nærteknikken videre mens hun gått skadet. Moro å se en spiller som sikter og skyter så kjappe og bra håndleddskudd,  alt for mange er opptatt av dragskudd  som tar lenger tid og ofte blir blokka ned internasjonalt, sier Alexandersen til Innebandyavisen.

Se vår reportasje om Emma Fagerhøis comeback i videoen lengre ned i saken.


En etterhvert helt frisk Fagerhøi er godt nytt for Tunet som mister en stjernespiller til SSL, og har en annen landslagsspiller på skadelisten med en lignende skade som supertalentet.
– Nå som Rikke har gått til Pixbo og Charlotta er skadet blir hun meget sentral for Tunet framover.  En playmaker som kan spille fram de andre med briljante pass men og gjøre det selv.  Jeg blir ikke overrasket om det kun blir en sesong til i Norge, og SSL fra og med 20/21-sesongen om hun fortsetter den gode utviklingen.