– En stor ære

7O8A6515
Greis talentfulle back Eline Dagestad er en av flere ungjenter som får sjansen i VM-kvalifiseringen, som starter om to uker for Norges del.


Om to uker møter Norge de svenske verdensmesterne i den første kampen i VM-kvalifiseringen i polske Gdansk. Med i troppen er ungjenta Eline Dagestad og backen som til daglig spiller i Grei er svært fornøyd med å være en del av troppen.

– Det har vært et mål veldig lenge som jeg har trent hardt og målrettet for å oppnå, så det er veldig morsomt og en stor ære å få lov til å representerer Norge i Polen, sier Dagestad til Assisten. 

LES OGSÅ: VM-studio før kvalifiseringen

Hun har representert Norges U19-landslag i to VM-turneringer og sto bokført med 17 landskamper der før hun fikk sjansen mot Danmark i november. Hun var derfor en av flere outsidere som kjempet om en plass i troppen til Gdansk, og tok absolutt ikke ut noe på forhånd. 

– Når jeg først fikk beskjeden ble jeg veldig glad og litt overrasket, siden jeg fortsatt er ung. Men jeg skal bevise at jeg fortjener plassen. 

7O8A6591
Eline Dagestad fikk sin debut på landslaget i november mot Danmark og gjorde sine saker bra. 

 

Nå venter noen tøffe kamper i kvalifiseringen og 19-åringen tror det blir langt fra noen enkel reise som fersk landslagsspiller å møte de regjerende verdensmesterne i gruppespillet og primært krige med Danmark om den siste direkte VM-billetten. 

– Jeg tror det blir tøft, men jeg er motivert og mener at det laget som er tatt ut har store muligheter til å kapre en billett til VM.

LES OGSÅ: De skal sikre VM-billetten


Før kvalifiseringen venter to kamper for Dagestad og Grei, førstkommende helg møter de Gjelleråsen og så venter Bygdø/Monolitten helgen før de norske jentene reiser til Polen. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.