Danskene snudde kampen

7O8A6789
Norge ga åtte debutanter sjansen mot Danmark, etter en god start fra Norge snudde danskene kampen og vant. 

 

Norge starter kampen med seks debutanter fra start mot Danmark, og de norske jentene er gode innledningsvis. Det er ikke så mange sjanser til å begynne med og selv om Norge har mest ball, har danskene en eventyrlig mulighet etter åtte minutter men Thea Ekholt varter opp med et par vanvittige redninger. Så kommer Norge på et par farligheter før Rikke Ingebrigtsli Hansen setter ballen i det 11. minutt, og scorer med det i debuten på landslaget. Ekholt fortsetter å briljere mellom stengene og gjør livet surt for de danske pigene, og ser til at det er norsk ledelse til pause. 

7O8A6679
Landslagssjef Øyvind Lunde-Bergersen luftet ikke mindre enn syv debutanter i kampens åpningsperiode, Rikke Ingebrigtsli Hansen var en av de og takket med å score to mål i debuten. 


Norge avsluttet den første perioden med å gå rundt på mange spillere, og gjør det samme i starten på den andre perioden. Danmark står relativt høyt og Norge sliter å komme seg oppover i banen like lett som i den første. Så kommer det en forsvarfeil etter fem minutter og Nanna Møller Sørensen overlister Ekholt. Norge bruker syv sekunder på å ta tilbake ledelsen da Ingebrigtsli Hansen scorer sitt andre for dagen, fremspilt av Kamilla Blekkan. Danmark får muligheten i overtall direkte etter men det blir bare nesten for danskene. Halvveis i perioden får den åttende debutanten sjansen, da Ekholt forlater målet til fordel Maiken Ellis. Norge sliter med presisjon og timing og et dansk lag som er litt mer aggressive. I tillegg gjør man feil i egen sone og med 17 sekunder igjen tar danskene ledelsen for første gang, og kan gå til pause med 3-2 på tavlen.

7O8A6723
Med en sen scoring i midtperioden kunne danskene overta intiativet i kampen. 


Ellis får vist seg frem i starten av den tredje perioden og i norsk undertall har hun et par fine redninger som holder Norge inne i kampen. Det er liten tvil om at det er danskene som har selvtilliten nå, og Norge sliter med å finne rytmen. Halvveis i perioden øker danskene til 4-2, og nå blir det vanskelig for det norske laget. Minuttene tikker og sakte men sikkert forsvinner håpet om at Norge skal klare å snu oppgjøret. Danskene er klart best siste halvdel av kampen vinner etterhvert fortjent på hjemmebane foran 350 tilskuere.Danmark-Norge 4-2 (0-1,3-1,1-0)
Arena Nord, 350 tilskuere
0-1 (10.58) Rikke Ingebrigtsli Hansen (Emilie Thorvaldsen)

1-1 (25.07) Nanna Møller Sørensen (ua)

1-2 (25.12) Ingebrigtsli Hansen (Kamilla Blekkan)
U2 (25.31) Blekkan (slag)

2-2 (33.03) Karin Stina Øberg (Cecilia Di Nardo)
3-2 (39.43) Mathilde Lundberg Christensen (Caroline Christoffersen)
U2 (41.38) Charlotta Hjorth (obstruksjon)

4-2 (50.15) Møller Sørensen (Lina Voldby)
Skudd: (7-8,11-8,9-1)
Dommere: Kumerdanks/Kristapsons (LAT)

Norges lag fra start: 


Thea Ekholt

Lene Benkø, Anette Marie Berg

Karen Farnes
Rikke Ingebrigtsli Hansen, Lena Gilberg

Sandra Craig, Marie Wolf
Emma Lunde

Julie Gidske, Hildegun Holm

Emilie Thorvaldsen, Eline Dagestad
Charlotta Hjorth
Martine Simonsen, Fanny Kolstad

På benken fra start: Maiken Ellis (mv), Kamilla Blekkan, Heidi Homble, Marie Navestad Gundersen


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.