Finnene knuste svenskene

AV6I0042
(Foto: Per Wiklund/IFF)

Stjernegalleriet fra det finske mesterlaget Classic hadde fullstendig kontroll på dagens finale i Champions Cup mot svenske Storvreta, som fikk trøste seg med at det ble svensk seier i finalen for kvinner.

Dagen i Gävle startet med bronsefinaler. Først vant SB-Pro 5-3 over Piranha Chur i bronsefinalen for kvinner, så ble Köniz for sterke for Mlada Boleslav i bronsefinalen for menn og vant 9-2.

46602368161 341dbfd060 z

IKSU kunne juble etter 8-3 seier over Vitkovice i finalen for kvinner. (Foto: Per Wiklund/IFF)

Så skulle finalen for kvinner avgjøres, og etter en jevn første halvtime stakk IKSU ifra og vant som ventet. Seieren skrevs til slutt til 8-3 over Vitkovice, bland annet etter hattrick av verdens beste spiller Veera Kauppi. Det var andre gangen på rad som IKSU vant, og den tredje gangen IKSU vant turneringen og er første klubb med tre seiere. Svenske lag har vunnet samtlige åtte ganger turneringen har vært arrangert.

Hele ti spillere fra det laget som vant VM i desember spiller for finske Classic. Det fikk Storvreta merke i dagens Champions Cup-finale i Gavlehov Arena. Anført av en brennhet Joonas Pylsy vant Classic 10-3(!) og ble mestere for aller første gang, og kun for andre gang i historien ble det ikke svensk seier. SSV fra Finland vant den første finalen, men de siste seks turneringene har Falun vunnet fire ganger og Storvreta to ganger. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.