Norge til kval i Slovakia

KH 4871
Norge reiser til Poprad i Slovakia for VM-kvalifisering, der det blir nytt format på kvalifiseringen neste år. 

Kvalifiseringen til VM endres før VM i Helsinki i 2020 for menn. Nytt for året er at det spilles to grupper hver plass, der tre nasjoner går videre fra kvalifiseringene som spilles i Frederikshavn (Danmark), Poprad (Slovakia) og Liepaja (Latvia) denne gang. 

Bare Finland er direktekvalifisert i form av vert, men denne gang får også USA og Canada direkteplass i VM, grunnet at USA er vert for The World Games i 2021 og sentralstyret i IFF mener at det er viktig at USA er på plass i VM året før turneringen. 


Det betyr at det er 13 ledige plasser i VM og ni nasjoner skal kvalifiseres gjennom Europa-kvalifiseringen, og fire fra Asia.


Norge er trekt i gruppe to og reiser til Poprad i Slovakia der man møter vertsnasjonen, Ungarn og Italia. Gruppevinner er sikret en plass i VM, og nasjonen på andreplass i gruppen møter gruppetoer i den andre gruppen om en plass i VM. Det gjør at tre nasjoner går videre fra Poprad, der Sveits, Russland, Belgia og Elfenbenskysten utgjør den andre gruppen. Det samme spillesystemet gjelder i de andre europeiske gruppene, men i Asia vil de nasjoner som havner på andre og tredjeplass spille playoff, og vinnerne der sikrer seg en plass i VM (totalt fire nasjoner) i tillegg til gruppevinnerne.  

Kampene spilles 30. januar til 2. februar og der er det gruppespillskamper torsdag til og med lørdag, før man på søndag spiller sluttspill. I Asia spilles kvalifiseringen 2-7 mars. 

EUR1 - Frederikshavn (Danmark)


Gruppe A

Sverige

Polen

Slovenia

Ukraina

Gruppe B

Danmark

Estland

Storbritannia
Island

EUR2 - Poprad (Slovakia)


Gruppe A

Sveits

Russland

Belgia

Elfenbenskysten


Gruppe B

Norge

Slovakia

Ungarn

Italia


EUR3 - Liepaja, Latvia


Gruppe A

Tsjekkia

Spania

Nederland

Liechtenstein

Gruppe B
Tyskland

Latvia

Østerrike

Frankrike

AOFC - Bangkok (Thailand)


Gruppe A

Australia

Japan

Korea

Filippinene


Gruppe B

Thailand

Singapore

Malaysia

New Zealand

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.