Jonsson: “God sjanse til opprykk“

IMG 4456
Landslagssjef Patric Jonsson har tatt ut de 20 spillerne som skal kjempe for opprykk tilbake til A-VM. U19-VM spilles i svenske Växjö 3-7. mai.

Norge møter Estland, Canada og Japan i sin gruppe i B-VM som starter den 3. mai i Växjö, Sverige. Norge er favoritt til å avansere fra gruppespillet og videre venter tøff motstand. 

– Vi håper at vi går opp til A-VM til U19-VM i Halifax, Canada. Trolig at det blir Tyskland eller Danmark i en eventuell opprykkfinale. Det er to bra lag og vi spilte mot Tyskland nå forleden og ledet etter to perioder men i den tredje perioden fikk vi dessverre juling. Vi er vel de tre nasjonene pluss noe annet land som har en god sjanse til opprykk, sier Patric Jonsson til Assisten.

Jonsson som overtok U19-landslaget etter flere VM som sjef for landslaget for kvinner har stor tro på de 20 spillerne han har tatt ut til VM.
– Det er veldig mange spillere som kan dra av sin mann og som er godt trente. Jeg håper at laget skal våge spille som jeg ønsker at vi skal gjøre. At vi går opp med fire spillere med mye bevegelse i i den offensive sonen, og lite nyere og friskere innebandy. Da må man bevege seg og det er mye «give and go» og der man spiller ballen og finner nye posisjoner, noe man ikke er vant med i Norge der det er mye mer statisk og kjedeligere innebandy i mine øyne. 


Som landslagssjef for U19-landslaget blir det litt annerledes enn å trene et seniorlag på landslagsnivå.
– Det blir en litt annerledes prosess og det blir et nytt landslag ved hvert VM, så det blir veldig kortsiktig. Det er litt flere spillere å velge bland spillerne på U19-nivå, vi startet med 180 spillere og har skalert ned til 20, så til hver samling har det blitt færre og færre spillere.

Et par spillere har meldt forfall grunnet skader men spillere som Sleviks Frikk Svendsen, Fredrikstads målvakt Nicholay Halvorsen og Tunets stjerneskudd Frederik Nilsen klarte ikke å ta seg hele veien inn i VM-troppen.
– Det hva de gjør på samlinger og i gruppen, og hvordan de presterer som har alt å si for oss. Hva de har gjort i eliteserien legger vi ikke så mye vekt på. Det gjelder også for spillerne å tåle å spille mange kamper på få dager.

Marius Pedersen er lagets store stjerne og får ta mye ansvar i VM-turneringen. Sveiva-spilleren var en av Norges beste spillere forrige U19-VM, og har allerede spilt VM etter debuten på A-landslaget for et drøyt år siden.
– Jeg tror Marius Pedersen har gode muligheter å gjøre et bra VM, så tror jeg Rune Svebestad kan gjøre et godt VM, han har gjort en del poeng for oss. Jeg tror også at Hagforsspillerne Ludvik Hansen og Håkon Groth som er hærførere i hver sin rekke, kan gjøre det bra for oss fra sine backplasser.

Jonsson tror sjansene for norsk opprykk er gode i Växjö i mai måned.
– Jeg føler at vi absolutt har en god sjanse til opprykk. Jeg synes vi har fire gode rekker med tre backpar, som vi kan rullere på. Vi har veldig bra grovjobbere og kreative spillere i hver og en av rekkene.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.