Det løsnet til slutt for Tunet

KRH 7186
Tunet og Sveiva er et skritt nærmere NM-finale etter seiere i kveld. Sagene var lenge i føringen mot Tunet, men måtte til slutt kapitulere for seiersvante Manglerud-jenter.


Bjølsenhallen i kveld. Andre oppgjøret mellom Sagene og Tunet. Bortelaget vant første kamp 6-3 og kan sikre seg tre matchballer med seier i kveld. Det aner meg at Sagene vil prøve å stikke kjepper i hjulene deres for å hindre det.

LES OGSÅ: Landslagsmålvakten mister NM-finalen

Det har vært en periode i høyt tempo hvor Tunet har dominert kraftig, og det meste av spillet har foregått på Sagenes halvdel. Hjemmelaget har forsvart seg meget godt og sisteskansen har tatt seg av 11 skudd, men ikke de største utfordringene. Sagene har ikke vært ofte i angrep men er farlige når de først kommer dit. Perioden ender målløs og når de går i garderoben ligger Tunets Sofie Kristiansen igjen etter et overtråkk og teipes kraftig.

KRH 6912
Sagenes målvakt Marthe Borgen holdt sitt lag lenge inne i kampen, men til slutt ble Tunet for sterke. 

Tidlig overtall i starten på andre periode til Sagene, men som ikke får til noe. Faktisk er Tunet nære i kontra men Marthe Borgen redder. Så går Rikke Ingebrigtsli Hansen ned etter et ublidt møte med en kølle i ansiktet, blør neseblod men kommer fort på banen igjen. Halvveis er det Tunet som får overtall, men heller ikke de får noe ut av det. Sagene får tro på at det går an å få til mere her og setter igang en angrepsbølge. I det 19. minuttet gjør Leonora Frey Bøyding det alene og med en perfekt avslutning sender hun Sagene i ledelsen til pause 1-0.

KRH 7139
Det tok litt tid før det løsnet for Tunet, men i den tredje perioden fikk Manglerud-jentene lønn for strevet og etter to scoringer fra Line Trandum Terjesen og den avgjørende scoringer fra Camilla Larsen ble det seier. 

Tunet er på jakt nå og setter Sagene under et enormt press. Tunet får også overtall, men igjen spiller de dårlig. vi får litt Hilma Thofte show og Sagene holder unna. Med fullt lag igjen er det rett i kontra og Marie Gundersen drar av Maiken Ellis, 2-0. Tunet kjører videre og til slutt kommer reduseringen, Line Trandum Terjesen scorer 2-1. Tunet tar timeout, som ser ut til å hjelpe. Igjen er hun på rett plass Trandum Terjesen og nå betyr scoringen utligning, 2-2. Tunet øker farta og presset ytterligere og så har de snudd kampen. Camilla Larsen setter 3-2 til vill jubel. Sagene tar timeout men det er fort kort tid igjen og sirenen går for slutt. Tunet leder 2-0 i kamper, og kan skaffe seg billett til NM-finalen allerede på onsdag. KAMPFAKTA

Weiss fortsetter å imponere

Det er liten tvil at Sveiva gjorde en god vervning da de hentet inn Petra Weiss. Den svenske stjernen har vært tongivende og ligger bak 29(!) scoringer på seks kamper i puljespill og semifinaler, fordelt på 16 scoringer og 13 assister. I dag scoret hun to og satte opp like mange da Sveiva slo Grei på bortebane med 4-1.

127 tilskuere i Apalløkkahallen fikk se hjemmefavorittene ta ledelsen i den første perioden ved Liga Garklava, men i løpet av den andre hadde to scoringer fra Weiss sett til at kampen var snudd. Da Weiss satte opp Kristine Næss Haug to ganger i den siste perioden, kunne Sveiva juble for 4-1 seier og 2-1 i kamper. Neste kamp spilles torsdag med kampstart klokken 20.00 i Rommenhallen. KAMPFAKTA


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.