NM J17: Til slutt løsnet det

7O8A5104
Tunet fikk kjempe hardt og lenge før det løsnet i J17-finalen mot Sagene, men til slutt kunne man innkassere klubbens fjerde NM-gull i helgen. 


Tunet stilte til finalen mot Sagene i J17-finalen som store favoritter, men Sagene skulle vise seg å være en vanskelig nøtt å knekke.

Sagene lot seg ikke skremme av at troppen til Tunet besto av flere etablerte eliteseriespillere, snarere tvert i mot. De kjempet med nebb og klør, og anført av en svært opplagt Natasha Jensen i buret holdt de unna mot Tunets supertalenter. 

Selv om Tunet var det førende laget var Sagene på visitter på Manglerudklubbens banehalvdel, og kunne med litt flaks tatt ledelsen.

Ingen av lagene klarte imidlertid å omsette sjansene til scoringer, noen som gjorde at førsteperioden endte målløs, for første gang under årets NM-helg.

7O8A5016
Det ble scoring i to finaler og to gull for Julia Solskjær i dag. 


Løsnet for Tunet

I andreperioden fant omsider Tunet ut hvordan dem skulle bryte ned Sagenes forsvarsmur. Marie Danielsen sendte Manglerudklubben i føringen etter et lengre press.


Julie Solskjær, som var blant J15-finalens beste spillere tidligere på dagen, økte ledelsen til 2-0. 


Den gode andreperioden for Tunets del ble avsluttet med scoring fra Andrea Guldbrandsen. 
Dermed ledet Tunet 3-0 før den siste perioden.


7O8A5142
Gullhattene på for Tunet som tok fire(!) gull i helgen. 


Tunet kontrollerte inn seieren 

Rikke Ingebrigtsli Hansen, som scoret fem mål i gårsdagens seniorfinale mot Sveiva, viste hva hun er god for syv minutter ut i tredjeperioden. Hun mottok ballen bak mål, snurret rundt med Sagene-forsvaret, og lirket ballen inn i nettet. Finalens beste prestasjon fra supertalentet. 

Selv om Tunet aldri ble truet i finalen, var det mange på Sagene som gjorde en god prestasjon. Målvakt Natasha Jensen spilte en glimrende kamp med en rekke gode redninger. En god kamp spilte Mathilde Unhammer, som temmet Tunets meriterte angrepsspillere gjennom store deler av kampen.

LES OGSÅ: Hanna Walter ble historisk


Hanna Walter har deltatt i tre finaler i helgen (J15, J17 og senior). Seks minutter før slutt viste hun at alle finalene ikke har tappet henne for krefter. Hun økte Tunets ledelse til 5-0, og dermed var all spenning ute, og Walter kunne innkassere sitt tredje gull denne helgen. Manglerudklubben kom til å vinne finalen, spørsmålet var bare hvor mye de kom til å vinne med.


Marie Wolf økte ledelsen til med ett minutt igjen av finalen, før Andrea Guldbrandsen fastsatte sluttresultatet til 7-0.

Det var det siste som skjedde i kampen, og dermed kunne Tunets jenter løfte NM-trofeet i Ekeberghallen. J17-seieren gjør at Tunet har vunnet samtlige fire finaler de har spilt i helgen. Den tradisjonsrike klubben må nok rydde plass i et allerede fullt premieskap når jubelrusen har lagt seg.

KAMPFAKTA Tunet-Sagene 7-0

 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.