Sarpsborg best i naboduellen

7O8A4806
Sarpsborg er mestere på G19-nivå etter å ha slått lokalrivalene Fredrikstad med 5-3 i Ekeberghallen.


Sarpsborg måtte finne seg i å være favoritter før G19 finalen mot Fredrikstad. Og i åpningsminuttene var det ingen tvil om hvem som var det førende laget. Særpingene styrte det meste, og kunne med litt hell ledet både med ett eller flere mål. Men Fredrikstad hadde en levende vegg mellom stengene. Nicholay Halvorsen stod i veien for alt som Sarpsborg prøvde seg på, og gjorde han ikke det, fikk han hjelp av stengene.

Mot spillets gang var det Fredrikstad som scoret finalens første mål. Kristian Hansen plukket opp en løs ball framfor Sarpsborgs mål, og nølte ikke med å sende de røde og hvite i føringen.

Det ble den eneste scoringen i førsteperioden, noen som gjorde at Fredrikstad, noe ufortjent, kunne gå i garderoben med ledelsen etter kampens første 20 minutter.

7O8A4690
Nicholay Halvorsen var til tider en levende vegg i Fredrikstads mål. 


Sarpsborg slo tilbake

Hvis Sarpsborg hadde marginene mot seg i førsteperioden var flyten bedre i andreperioden. Stjernespilleren og supertalentet Fredrik Gjødalstuen banket inn utligningen etter et imponerende raid. 

En annen profil, Ådne Øvereng, sendte avgårde et skudd fra skrått hold. Ballen snek seg inn over skulderen til Fredrikstads talentfulle målvakt Halvorsen.


Dermed snudde Sarpsborg kampen i løpet av 20 minutter, og kunne ta pause med en 2-1 ledelse.


7O8A4883

Holdt unna

Sarpsborg fortsatte det gode spillet i tredjeperioden, og etter seks minutter økte Magnus Jarberg ledelsen til 3-1. Men gleden ble kortvarig, Fredrikstad og Ole Martin Norum reduserte bare sekunder senere til 2-3, nesten på identisk måte som Kristian Hansen scoret på i førsteperioden.

Publikum forventet at guttene fra plankebyen skulle jakte utligningsmålet, men istedenfor var det Sarpsborg som økte ledelsen. Sander Owren var nådeløs da han mottok ballen på fire meter, og banket inn Sarpsborgs fjerde scoring i finalen.

Men Fredrikstad skulle vise seg å være seiglivet. Daniel Sakshaug reduserte til 3-4 med tre minutter igjen av finalen.

De røde og hvite festet deretter et grep om kampen, men avslutningene ville ikke mellom stengene til motstanderen. Fredrikstad tok timeout og prøvde seg uten målvakt, men uten hell. 


Det var derimot Sarpsborg som fikk æren av å avgjøre kampen. Ådne Øvereng lirket inn en ball bare minuttet før slutt, og dermed kunne særpingene juble for gull og seier i NM-finalen for G19. Vi gratulerer


KAMPFAKTA Sarpsborg-Fredrikstad 5-3

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.