NM: Endelig vant Greåker

7O8A3751
Greåker kunne endelig juble for NM-gull etter en superdramatisk finale som ble avgjort først på straffer.


Etter en jevn åpning på kampen tok Greåker kontrollen. Kenneth Skistad og Jonas Klefbeck satte inn to raske scoringer for østfoldingene. Det virket som Greåker var mer vant med omgivelsene enn Sveiva, som ikke har vært i finalen på fem sesonger.

Sveiva var på ingen måte sjanseløse i førsteperioden. Både Kristoffer Bakke og Sindre Bjerknes hadde gode avslutninger, men Anders Bøckmann Olsen i Greåker-buret var, som han ofte er, bunnsolid.


Ellers var det ikke en minnerik førsteperiode som ble servert publikum i Ekeberghallen. Etter Greåkers andre scoring virket det som trykket gikk ut av østfoldingene, som brukte resten av perioden til å verne om ledelsen.


De har nok lært av alle finaletapene mot Slevik. Det ble bare to scoringer i løpet av kampens første 20 minutter.

7O8A3528
Greåker startet best og ledet med 2-0 etter den første perioden. 


Sveiva kjempet seg tilbake 

Kampen bølget fram og tilbake i starten av andreperioden med store målsjanser til begge lag, men det var Sveiva som fikk satt ballen i mål. Andreas Valbye var sikker fra kloss hold etter godt forarbeid av Frikk Bruland.

Det virket som garderobepraten var nyttig for Sveiva. De var fullt på høyde, om ikke bedre, enn Greåker de første ti minuttene av andreperioden.

Og så kom kampens beste prestasjon. Frikk Bruland plukket opp ballen på egen banehalvdel, driblet av en mann, og hamret ballen utagbart i nettaket bak Bøckmann Olsen. For utrolig prestasjon av Sveiva-spilleren. 


Sveiva brukte 13 minutter av andreperioden til å utligne Greåkers ledelse fra førsteperioden.


I motsetning til førsteperioden var midtperioden forrykende. Sveiva scoret to ganger, men Greåker kunne like gjerne satt noen baller i nettet de også.


På stillingen 2-2 før sisteperioden lå det an til å bli en ellevill avslutning på finalen.

7O8A3256
Sveiva lå under med to mål men etter en god midtperiode var lagene likt. 

Vanvittig tredjeperiode

Sveiva fortsatte det gode spillet i tredjeperioden. Sindre Bjerknes snappet opp ballen, serverte Per Christian Brath, som på elegant vis satte ballen i mål alene med Greåkers keeper. For første gangen i kampen var Sveiva i ledelsen.


Men Greåker slo tilbake. Niklas Nordh satte inn en retur fra kloss hold. Greåker hadde på ingen måte tenkt å gi fra seg muligheten på NM-trofeet uten kamp.Med ti minutter igjen av kampen var stillingen 3-3.

Sveiva svarte umiddelbart, og for andre gang i kampen var det Andreas Valbye som var sist på ballen. Denne gangen med et herlig langskudd. 

Greåker kjempet seg tilbake etter en kraftig mobilisering i sluttminuttene. Martin Lilleby utlignet med tre minutter igjen på klokka. Han kjempet nærmest ballen inn i mål. Det var mye vilje bak den scoringen.

Kampen endte 4-4 i ordinær tid. Det gjorde at alt skulle avgjøres med spilleforlengelse.Spilleforlengelse
I spilleforlengelsen bølger spillet frem og tilbake i et vanvittig tempo. Lagene skaper gode muligheter begge veier å avgjøre men det blir utrolig nok ingen scoringer og alt må avgjøres i straffekonkurranse. 


Der briljerer Greåkers målvakt Anders Bøckmann Olsen og holder buret rent. Med scoringer fra Kenneth Skistad og Niklas Nordh kan til slutt Arvid Wibring Lindqvist avgjøre det hele og er iskald da han får sjansen. Etter tre strake finaletap kan endelig Greåker juble for NM-gull. Assisten gratulerer med seieren!

7O8A3856

Greåker-Sveiva 5-4 (2-0,0-2,2-2) *etter spilleforlengele
Ekeberghallen, 1548 tilskuere

1-0 (06.55) Kenneth Skistad (Nils Jadelind)
2-0 (07.36) Jonas Klefbeck (Arvid Wibring Lindqvist)

2-1 (25.56) Andreas Valbye (Frikk Bruland)
2-2 (32.42) Frikk Bruland (Casper Sletten)
2-3 (42.48) Per Christian Brath (Sindre Bjerknes)
3-3 (47.21) Niklas Nordh (Michael Helgesen)

3-4 (49.45) Valbye (Patrick Martinsen)
4-4 (57.13) Martin Lilleby (ua)
U2 (65.20) Brath (ulovlig dytt)
Skudd: 32-23 (7-6,11-7,9-9,5-1)
Dommere: Olsen/KristoffersenNBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.