– Ikke gitt hvem som vinner

IMG 0178
Legenden Willy Fauskanger spår en jevn og spennende NM-finale for menn, da Greåker barker sammen med Sveiva i Ekeberghallen på lørdag.


Lørdag reiser Greåker inn til Oslo for å spille sin fjerde NM-finale på rad. Klubblegenden med over 500 mål i eliteserien er imponert over at østfoldingene nok en gang er på plass når det hele skal avgjøres på lørdag.
– Det er veldig bra. Det har vært en god vinnerkultur i Greåker alltid, og den nyere generasjonen har tilegnet seg det vi gamle innførte i klubben for mange herrens år siden. Vi har hatt mange vinnertyper opp gjennom årene. Vi er jo ikke så glad i tredje og fjerdeplasser og vil jo ha et lag i toppen, og med satsning fra klubbens side har det blitt bra, sier Willy Fauskanger til Assisten.

Han er fornøyd med at klubben har truffet godt på spillersiden den her sesongen, da man bland annet hentet inn Arvid Wibring Lindqvist fra SSL, men samtidig har man mange lokale spillere i troppen som møter Sveiva i NM-finalen.
– Vi har klart oss gjennom det seneste generasjonsskiftet uten å hentet oss ihjel på svensker. Det har vært norske spillere som har dratt det store lasset i Greåker, og vi har ikke bare vært avhengig av importspillere. I år har vi truffet godt på importene og fått kvalitet og ikke minst bra personligheter. Det har vært viktig for klubben at vi beholder de en sesong til, før har vi hatt svenskene maks en sesong, så det er bra at de blir nå.

7O8A0976
Lørdag morgen skal Willy Fauskanger selv prøve å lose klubbens G15-lag til NM-gull.


Den gamle storscoreren spår en jevn og spennende finale på lørdag.
– Ut fra det jeg sett i år av lagene, så vil alt annet enn jevn finale vil overraske meg. Kollektivet til Sveiva med et bra grunnspill, krydret med god skuddkraft har vært bra. Greåker har litt mer rutine, og så synes jeg de har spissen som er en del hakk hvassere enn Sveiva, med Arvid Wibring Lindqvist, Nils Jadelind, Niklas Nordh, Lars Erik Torp og ikke minst Martin Isnes Kvisvik. Det blir spennende og jeg føler det er helt fifty-fifty, det er sånn vi som liker innebandy vil ha det, at det ikke er gitt hvem som vinner på forhånd.

Foruten å benke seg i Ekeberghallen for å følge sitt gamle lag skal Fauskanger selv lede klubbens G15-lag i finalen mot Asker lørdag morgen, sammen med Andreas "Bosse" Anderzon.
– Det er moro, det er en gjeng vi har jobbet med systematisk i 11 år, ihvertfall hoveddelen av guttene har vi hatt i syv-åtte år. Vi ser resultatene av den jobben vi har lagt ned siden jeg og «Bosse» startet lag for 11 år siden.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.