NM J15: Slo ut rivalene

7O8A1853
Tunet og Sveiva spilte med hjertene på utsiden av drakten, men bare et av lagene kunne juble for avansement til NM-finalen i J15-klassen.


Hjemmelagets Hanna Walter som spiller på J 15 kan bli historisk neste helg. Hun spiller på både J15 og J17, i tillegg til damelaget som tatt seg til finale, samt er tatt ut på U19, og vil bli den eneste noensinne som tar tre gull i tre forskjellige «årsklasser». Men da må Tunet vinne i dag, og at Tunet må vinne alle sine finaler neste helg. Da skal vi igang med å kåre motstander til Sarpsborg som ble finaleklare tidigere i dag.

LES OGSÅ: Sarpsborg til finale

Knall tempo i en jevn start. Tunet begynner sakte å få grep om matchen. Det duelleres over det hele med fullt trykk og klem. Midtveis får Frida Lindstrøm tak i ballen og skyter Tunet i ledelsen 1-0. Tunet fortsetter trykket og har mest ball men blir upresise og det blir litt mye enmannsshow. Så ut av ingenting banker Sara Fensholt inn Sveivas utlikning og vi er like langt. To minutter igjen av perioden og Tunet skal spille i overtall, men klarer ikke å komme igjennom Sveivas forsvar. Da tar vi pause.

7O8A1807
Det ble en spennende og god semifinale mellom Tunet og Sveiva.
 

Tunet kjører igjen knallhardt etter hvilen og Sveiva scorer mål. 2-1 settes av Camilla Løchen. For et tempo denne kampen har, jentene kjemper om hver eneste centimeter og det smeller godt i taklingene. Her kommer ingenting gratis. Vi er halvveis når Tunet får overtall men klarer ikke å komme igjennom Sveivas forsvar. Vi flytter frem til det 14. minuttet, Tunet har presset enormt og målet må bare komme, 2-2. 16 minutter spilt og en etterslenger belønnes med en tominutter til Tunet, Sveiva har overtall. Overtallet spilles veldig bra og sveiva kan til slutt juble for mål og ledelse i kampen 3-2 når Maria Rebecca Härnlund banker ballen i nettaket. Perioden er over og lagene tusler i garderobene. 


7O8A1678
Sveiva kjempet godt men måtte til slutt gi tapt mot rivalene Tunet. 

Siste periode er fem minutter gammel og vi har omtrent vært i Sveivas slott hele tiden. Igjen det må bli mål av et slikt press, og det kommer Frida Lindstrøm til 3-3 når tavla viser ni minutter. Tunet fortsetter å kjøre på og i det 12. minutt er de foran i målprotokollen igjen, 4-3 settes av Vilje Finstad. Sveiva tar time out og kommer tilbake i en forrykende sluttspurt. Kreftene begynner å ta slutt nå, men de får en sjanse til. En ny etterslenger gir de muligheten i overtall, men det er bare 15 sekunder igjen. Holder det? De får levert et skudd men det går i blokka og Tunet er i finalen og møter Sarpsborg. En fantastisk kamp av to lag som har spilt med hjertet på utsiden av drakta. Vi gratulerer begge to. KAMPFAKTA


NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.