NM: Sveiva finaleklare

7O8A9994
Det ble jevnt og spennende i den femte og avgjørende kampen mellom Sveiva og Grei. Til slutt kunne Sveiva vinne og tok seg til NM-finale mot Tunet.


I dag skal det avgjøres hvilke lag som møtes i Ekeberghallen den 21. april.  Begge semifinaler har gått til siste slutt, og vi drar til Rommenhallen for å overvære Sveiva mot Grei. Denne serien har det hittil bare vært borteseire, og dermed er det helt åpent hvilket lag som kommer til finalen.

I dag er det ingenting å spare på og det vises. Bra tempo med bølgende spill og sjanser fra start av. At det er temperament ser vi i det fjerde minutt da vi får en dobbeltutvisning. I spill fire mot fire er det Sveiva som har best muligheter men ingen mål. Spillet bølger videre med fulle lag og Sveiva tar sakte grep om kampen. Vinner flest dueller og er rett og slett mer hissige på ball. Syvende minutt, Sveiva kontrer og Anette Marie Berg setter ballen inn bak Miranda Dahlberg og hjemmelaget er i ledelse 1-0. Kampen bølger videre, Grei er gode i forsvar og det er ikke mange store sjanser Sveiva kommer til. Det samme gjelder forøvrig også den andre veien. Grei setter inn en sluttspurt men får ikke helt plass nok til å få mål og med det tar vi pause.

Sveiva fortsetter initiativet, tempoet er skrudd opp og det duelleres over hele banen. vi har spilt snaut fem minutter når Grei snapper en feilpasning og stuper i kontra. Diana Isjomina får ballen og dermed er vi like langt, 1-1. målet gir Grei en solid boost og nå er det de som kjører hardt og Sveiva slår unna. Halve kampen forbi når Grei får overtall, har bra press men klarer ikke å omsette.  Sveiva med fullt lag og nå er det de som setter gjestene under press. 13 minutter, Henriette Knudsen snapper ballen på Grei sin halvdel og er plutselig alene med keeper, er sikker nå og tilbake i ledelsen med Sveiva 2-1. Resten av perioden bølger videre med et lite overtak til hjemmelaget. det er spenning i Rommenhallen igjen og 204 tilskuere gjør det de kan for å heie sine lag videre. vi tar den siste pausen og forventer en spennende og fartsfylt siste periode om ti minutter.

Det starter litt roligere, Grei tar litt mer plass nå og kommer til noen farlige sjanser. Etter seks minutter skrur vi på turboen og nå går det virkelig fort her. Sveiva roter i forsvar og gir Grei to sjanser men klarer med nød og neppe å holde unna. Sveiva får satt opp spillet sitt og når løp og pasninger stemmer kommer det en åpning, den utnytter Jenny Vestin og det er 3-1 etter ni minutter. Vi holder stilen og flytter fire minutter frem. Sveiva med frislag på egen halvdel, Frida Tjärnström får tak i ballen og løper fra alle, setter ballen sikkert i mål og med 4-1 kan kampen være punktert. Men Grei har ikke gitt opp, svaret kommer 20 sekunder senere når Elisabeth Torp setter inn 4-2. Det gjenstår tre minutter og Grei setter hjemmelaget under et knallhardt press nå. Sveiva får ikke klarert og igjen er det Elisabeth Torp som får lurt ballen i mål. Tavla viser 59.18 og det er 4-3. Grei kjører et enormt trykk nå men det blir ikke mer og Sveiva kan juble uhemmet for finaleplass, vi gratulerer. KAMPFAKTA


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.