NM: Sveiva knuste mesterne

7O8A9630
Sveiva sendte de regjerende mesterne ut av årets sluttspill med en smell, og er klare for NM-finale den 21. april.


Så ble det en kamp til i denne serien, Slevik vant det tredje oppgjøret 6-4 etter en dramatisk siste periode. Sveiva kan avgjøre hjemme i Rommenhallen idag, da de leder 2-1 kamper.  Hvilket lag har dagen og har best kontroll på nervene? Det får vi svar på snart.

LES OGSÅ:  Forlenget sesongen

Spillet bølger i starten, noe avventende men tett og det smeller godt i duellene. Etter åtte minutter er det fremdeles 0-0, intensiteten har steget og det er sjanser begge veier. Tempoet er ikke på Max ennå og lagene virker å være opptatte av å ikke gjøre feil. Sveiva øker presset og bare en feberredning av Vegard Tvete gjør at Slevik holder nullen. Rett etter klokken bikket 11 minutter Sveiva kommer i angrep og et overraskende skudd fra Brage Harby åpner målkontoen idag, 1-0 til hjemmelaget. Slevik løfter seg og tempoet nå men Sveiva er lynskarpe i kontra. 16 minutter og Slevik stopper et oppspill, Ryan Halldén fosser frem og setter ballen under Kristoffer Östergren og det er 1-1. Helt på tampen av perioden skriker Slevik på straffe men dommerne vifter det av og dermed likt etter første periode.

7O8A9379
Thomas Stræte ble godt pakket inn og gikk for en gangs skyld poengløs av banen. 


Minuttet er ikke forbi før Sveiva har en dobbeltsjanse, det første skuddet reddes, det andre i stolpen. Tre minutter, Brage Harby får en hard ball i øyet, ballen havner hos Kristoffer Bakke som klistrer ballen i nettet og Sveiva i ledelsen 2-1. Neste Sveivaspiller som blir truffet er Sindre Palving som går ned, like vondt bare lavere. Slevik jobber til seg et lite grep , men det passer Sveiva utmerket, seks minutter og Sindre Bjerknes øker til 3-1. Nå kommer en lang periode hvor Slevik kjører knallhardt for redusering og Sveiva ligger som gjedda i sivet. Hjemmelaget setter inn motangrepene i akkurat rette øyeblikk og etter 14 minutter har de scoret tre ganger til og det står 6-1. Det er et hjemmelag som er som klegger over gjestene og nå nærmer finalen seg fort. Lagene går til pause, hva skal Slevik gjøre for å komme tilbake etter denne oppvisningen?


7O8A9484
Sveivas Kristoffer Bakke scoret tre mål og var sterkt delaktig da Sveiva ble klare for sin første NM-finale siden 2013. 

Siste periode og Slevik med en kalddusj etter bare minuttet, Christoffer Hansen reduserer til 6-2 og det er et innbitt lag som setter Sveiva under press. Det varer imidlertid ikke lenge før Sindre Palving pirker inn 7-2. Det braker løs her nå, Tvete og Billy Persson har en aldri så liten fight som dommerne bryter. Slevik får overtall men presser så hardt at de må sette en på botbenken de og. Med fullt lag øker Sveiva igjen etter en snurr av Patrick Martinsen som sender ballen til Bakke som helt alene kan sette 8-2. Slevik gir aldri opp og kjører det de kan for redusering, som Thobias Hjorth gir de, men det er bare ikke nok og Sveiva er for gode i dag. Sveivas kaptein Sindre Bjerknes fastsetter sluttresultatet til 9-2 og selv om det er syv minutter igjen er det nok noe resignasjon hos gjestene nå som klokka går mot slutt. De siste tre minuttene spiller Sveiva med supporterne sine til stående trampeklapp. Vi gratulerer Sveiva med finaleplassen. Finalen spilles den 21.april i Ekeberghallen. KAMPFAKTA

Sveiva videre til NM-finale mot Greåker etter 3-1 i kamper.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.