Sveiva fikk slite for seieren

7O8A6835
Sveiva var ille ute men klarte å snu kampen og vinne mot Sandnes i den andre kvartfinalen lagene imellom.


Siste kamp i Rommenhallen idag er andre kvartfinalekamp mellom Sveiva og Sandnes herrer. Det første oppgjøret vant Sveiva 8-1 og med seier igjen idag har de lagt et godt grunnlag før avreise til Sandnes neste helg for returoppgjørene der.

Sandnes har tydelig hatt godt av å hvile og ikke komme rett fra flyplass til kamp. Det er et forrykende tempo fra første touch. Sveiva fører de første minuttene, så kommer en feilpasning og da kan Jesper Engström skyte Sandnes i ledelsen 1-0. Ny feilpasning minuttet senere og igjen er Sandnes nådeløse, 2-0. Sveiva spiller seg til store sjanser, men det er Sandnes som klarer å omsette det de får. I det tiende minuttet blir det 3-0 av Bjørn Even Stene. Etter 15 minutter får Sveiva overtall, presser på og har flere skudd men kommer ikke forbi Ole Laland Egeland i gjestenes mål. Det blir ikke flere mål i perioden som har alt unntatt mål til hjemmelaget.

Hva skjer nå, har Sandnes tenkt til å legge seg lavt allerede? Det straffer seg fort, Per Christian Brath med en suser til 3-1 etter bare to minutter. Sveiva presser knallhardt, og Egeland i mål er like god ennå. Etter å ha ligget lavt i 11 minutter kommer Sandnes opp i banen og Atle Laland Egeland banker inn 4-1. Sveiva jobber knallhardt og jakter redusering, den kommer, Marcus Gustafsson får tid til å lade og skyter nesten lakken av stolpene, 4-2. Dette blir starten på en god periode for Sveiva. Felix Elfstrand setter pent inn 4-3 bak en  utspilt keeper og Sveiva opp i ryggen på Sandnes med 4-3. Etter 18 minutter er det likt. Kristoffer Bakke får fulltreff fra distanse og Sveiva kan gå i garderoben med blanke ark. En periode igjen, hva får vi nå som vi ikke allerede har fått?


Siste periode er igang, Sveiva jakter flere mål. Det er knallhardt utpå her og det blir en duell i rundvant, ballen ut til Brath som banker den i mål, Sveiva har snudd kampen og leder 5-4 etter åtte minutter. Sveiva har tatt tilbake kontrollen fra første kamp, samtidig virker Sandnes slitne. Ni
 minutter igjen og Kristoffer Bakke øker ledelsen til Sveiva til 6-4, Sandnes henger ikke helt med lenger. Men de manner seg opp og rett fra duell kommer de lynraskt og Rune Svebestad kan lekkert vippe ballen i mål, 6-5, mere nerver i hallen. Sveiva presser på og med to minutter igjen får de straffe. Den tar Patrick Martinsen, han er trygg som få og finter keeper vekk før han vipper inn 7-5. Det gjenstår to minutter og Sandnes tar ut keeper, blir presset tilbake og med fem sekunder igjen setter Brath spikeren i kista, 8-5 og Sveiva leder 2-0 i kamper. KAMPFAKTA


NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.