Sjokkerte topplaget og tok årets første poeng

KH 4547
Det ble en spennende kamp i Skjeberghallen i ettermiddag, da seriejumbo Sarpsborg overrasket mot topplaget Bygdø/Monolitten.

 

Gjestene Bygdø/Monolitten starter kampen best og river til seg et iniativ, og de skaper også noen småfarligheter. Kampens største mulighet kommer etter ni minutter da Sarpsborgs Emilie Sundnes banker ballen i tverrligger, og dagens kampledere blåser først mål før de annullerer scoringen umiddelbart. Sarpsborg blir trykket nedover på banen etter scoringen og Bygdø/Monolitten har et par farligheter, men mål blir det ikke i den første perioden og lagene tusler i garderoben. 

KH 4237
Linnea Kaufmann hadde en god dag mellom stolpene for Sarpsborg med 26 redninger på 28 skudd som ga en 96% redningsprosent, og var uten tvil en matchvinner for østfoldingene og ble også kåret til sitt lags beste spiller. 


Sarpsborg får en drømmestart på midtperioden da de kontrer inn dagens første scoring. Tuva Aube Heines finner Nora Benedikte Norheim, som scorer. Bygdø/Monolitten sitter inn et press og bare minutter senere smeller Lisa Djurberg ballen i stolpen, og tempoøkningen fra gjestene gir flere gode muligheter men Linnea Kaufmann har stengt igjen, og gjør flere gode redninger. Gjestenes press gir litt høy puls hos hjemmelagets forsvar, som til tider slurver men er både heldige og dyktige som ikke blir straffet. Midt i en god periode fra Bygdø/Monolitten biter seg Sarpsborg fast i den offensive sonen og Andrea Tandberg serverer Norheim som banker inn sitt og sitt lags andre for dagen. Det kriges bra resten av perioden fra begge lag, og Bygdø/Monolitten prøver febrilt uten å få uttelling i midtperioden. Sarpsborg kan gå til pause med 2-0 ledelse og snuser på sesongens første poeng. 


KH 4189
Nora Benedikte Norheim (nummer 23) var meget sentral i Sarpsborgs seier, med to scoringer og en assist. 


Bygdø/Monolitten har fortsatt det spillemessige overtaket i starten av den tredje perioden, men i det femte minutt ser det ut å ha blitt 3-0 til hjemmelaget, men for andre gang i kampen blåses det først mål for å senere annulleres, og igjen ser det riktig ut. Halvannet minutt senere får isteden gjestene hull på Kaufmann da Lisa Djurberg banker inn 2-1. Gjestene fortsetter å presse, men sarpingene har dagen i dag, og med seks minutter igjen serverer Norheim ballen til Ida Marie Svendsen i slottet som er sikker som banken og 3-1 til hjemmelaget. Sarpsborg får sjansen i overtall ikke lenge etter, og Matilde Larsen setter 4-1 og med tre minutter igjen på kampuret ser det ut å bli sesongens første seier. Bygdø/Monolitten tar timeout og tar ut målvakten, men en redusering i det siste spilleminuttet blir ikke nok og Sarpsborg kan juble for 4-2 seier og sesongens første poeng. Det mot en motstander som startet sesongen bra og ligger på tredjeplass på tabellen så langt, en meget sterk seier av østfoldingene. 


Sarpsborg-Bygdø/Monolitten 4-2 (0-0,2-0,2-2)

Skjeberghallen, 33 tilskuere
1-0 (22.19) Nora Benedikte Norheim (Tuva Aube Heines)
2-0 (29.43) Norheim (Andrea Tanberg)
2-1 (46.33) Lisa Djurberg (Tuva Henriksson)
3-1 (53.59) Ida Marie Svendsen (Norheim)
U2 (55.01) Djurberg (ulovlig dytt)
4-1 (57.02) Matilde Larsen (Karen Aube Heines)
4-2 (59.17) Helene Karlstrøm (Riccarda Schimanski) spill 6 mot 5
Skudd: 8-28 (1-5,5-10,2-13)
Dommere: Eriksen/Halvorsen


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.