– Vanskelig å tippe i år

petteralexandersen
Vår ekspert på eliteserien for kvinner mener at årets sesong er 
vanskelig å tippe, men han har selvfølgelig gjort et forsøk.


Det er sjelden at vår ekspert Petter Alexandersen synes det er så vanskelig å tippe tabellen som denne sesongen. Flere lag har fortsatt ikke fått full avklaring rundt enkelte av sine største profiler, og det har vært en del spilleroverganger. 

– Jeg synes det er en vanskelig tabell å tippe i år, da det fortsatt er usikkerhet rundt enkelte sentrale spillere i enkelte lag, sier Alexandersen til Innebandyavisen.

Det blir mest sannsynlig spennende både i topp og bunn tror vår ekspert. Tunet vant sist sesong og jages i førstehånd av Grei. 
– Jeg tror fort det kan bli meget jevn topp to, jevnt om fjerdeplassen til semifinaler i NM,  og mellom de tre nederste lagene.  


Her er Petter Alexandersens tabelltips: 

1. Tunet

– De er vant med å vinne, har trent meget bra gjennom sommeren, har tre solide rekker og mange unge lovende spillere som vil vokse på å måtte ta mer ansvar, og få mer oppmerksomhet enn tidligere. Kollektivet Tunet tror jeg er så stabile at jeg tror at de roter bort svært få poeng, og tar et nytt gull. Har en veldig fin miks av forskjellige spilletyper og fordelen av to hjemmekamper mot Grei.

Nøkkelspillere:  Emma Fagerhøi, Marie Wolf, Sofie Kristiansen, Line Trandum Terjesen 

LES OGSÅ: – Veldig motivert til en ny sesong

2. Grei
– Grei blir nok en meget solid utfordrer om gullet tross en tynn tropp om alle usikre kort er med videre. Seriens største trenerteam med fire mann. Har en fysisk spillestil, bra tempo i passningspillet, og fordel av parketten hjemme i Apalløkkagallen. Må bli mer stabile skal det bli gull.

Nøkkelspillere: Lene Moen Benkø, Kine Hedlund Eriksen, Eline Dagestad, Diana Isjomina 


LES OGSÅ: – Håper vi kan være litt mer stabile

3. Sagene
– Sagene er i generasjonskifte og har fått ny trener så det vil nok ta litt tid før ting sitter som de ønsker. Hilma Thofte blir som alltid meget sentral, men de har fått inn Stine Flatland og Nathalie Pallman som vil bidra mye offensivt. Viktig at Marie Gundersen holder seg skadefri etter en trøblete sommer. Sagene vil nok variere i prestasjoner for mye til å slåss om de to øverste plasseringene. 

Nøkkelspillere: Hilma Thofte, Stine Flatland, Marie Gundersen, Nathalie Pallman


LES OGSÅ: – Vi sikter jo høyt

4. Bygdø/Monolitten
– Har eliteseriens bredeste tropp. God miks av noen rutinerte og yngre på vei opp. Kan fort gjøre det vanskelig for alle lag i enkeltkamper, men mangler nok stabiliteten og et par skikkelig målscorere for å blande seg inn i topp tre tror jeg. Det blir en tett kamp om fjerdeplassen så de bør nok ta full pott mot de tre antatt dårligste om de skal de nå målet om en semifinale.


Nøkkelspillere: Hanne Lier Nilsen, Lisa Djurberg, Riccarda Schimanski


LES OGSÅ: – Målet er topp fire!

5. Sveiva

– Sveiva har en tynn tropp og stort generasjonsskifte, da mange rutinerte har lagt kølla på hylla. Petra Weiss blir ekstremt viktig i alt som skjer og er storfavoritt til å vinne poengligaen. De er sårbare for skader. Har en ringrev av en trener som fort kan finne en utlending eller tre i løpet av sesongen, som kan ta de høyere på tabellen og til en ny NM-finale.  


Nøkkelspillere: Petra Weiss, Bertine Aas Hansen, Anna Tviberg, Eline Rød 


LES OGSÅ: – Må bli litt tøffere

6. Gjelleråsen

– Gått fra å være veldig få til å bli tyve utespillere og tre-fire keepere på treninger. Fått en helt ny treningshverdag av det. Har mange unge lovende som vil vokse mye utover sesongen. Fin miks av noen rutinerte som kan ta ansvar og talenter. 


Nøkkelspillere: Mari Kristiansen, Sirill Sørensen, Madeleine Holte Tinholt, Ingvild Sørflaten 


LES OGSÅ: – Det lover veldig godt

7. Sarpsborg
– Har en meget tynn tropp, og dessverre mange unge lovende som har valgt å gi seg eller trappe ned. Jeg håper at noen av disse finner veien tilbake utover høsten. Veldig mye av det offensive kommer hvile på Emilie Sundnes. Det er viktig at hun får lov til å være kreativ og spille på små marginer. Ekstremt sårbare for skader. 
  

Nøkkelspillere: Emilie Sundnes, Matilde Larsen, Andrea Tandberg


LES OGSÅ: – Vi får jobbe hardt

8. Fjell-Kameraterne 
– Fått inn en landslagsback i Hanna Winther, og en bedre keeper i Silje Karlsen. Vil nok slite mye mot de beste, men med innsats, iver og mye motivasjon vil de ha gode muligheter mot lagene rett over seg, så kan fort ta et steg opp på tabellen. De kan også nyte fordelen av parkett i begge haller, Fyllingsdalen før jul og Haukelandshallen etter jul.  


Nøkkelspillere: Martine Simonsen, Hanne Winther, Silje Karlsen

LES OGSÅ: – Tror det blir en bra høst

Eliteserien for kvinner spilles denne sesongen med åtte lag. Det betyr at ingen lag rykker ned, NM-puljespillet forsvinner, og at de fire beste går direkte til semifinale i NM.