– Må bli litt tøffere

KRH 8686
Michelle Ekmo har tatt steget frem som en spennende spiller på backplass hos Sveiva. Forrige sesong avsluttet Stovner-klubben sterkt og tok seg hele veien til finalen etter en trøblete innledning på sesongen. 


På et rutinert lag var det allikevel et par ungjenter som gjorde seg bemerket, en av de fant vi på backplass i Michelle Ekmo. En trøblete start på fjorårssesongen der Sveiva haltet skikkelig i starten håper hun at Sveiva skal slippe denne sesongen.
– Jeg tror sesongen kommer bli seende ut litt likt som i fjor, men vi har flere spillere som er inne i bildet og flere som vil fortsette nå. Så kanskje vi kan ta et NM-gull i år, sier Ekmo til Innebandyavisen.

LES OGSÅ: – Vi får jobbe hardt


Det ble en treig start på sesongen før det løsnet for Sveiva mot slutten, og da ble det en reise hele veien til NM-finalen i Kongstenhallen, der ble det dessverre tap for Tunet. 

– Bare det å få spilt seg frem til en NM-finale og spille der var ekstremt stort for meg.

Nå nærmer seg en ny sesong, denne gang med Petra Weiss med fra start. En spiller som betyr mye for Stovner-jentene, for hun er ikke bare en god spiller men flink på å lære ut også.
– Det ser bra ut det. Petra har løftet laget veldig, og det at få hun inn som spiller har gjort mye med motivasjonen og gruppen generelt. Hun er veldig flink å følge opp hver enkel person, jeg har fått mange gode tilbakemeldinger hva jeg må jobbe mer med og det har også andre spillere fått. Hun er veldig flink på banen og utenfor. 


IMG 4626
Michelle Ekmo i kamp mot Sarpsborg sist sesong, en sesong som startet trøblete men som endte med sølv i NM. 


19-åringen har tatt store skritt det siste året men har fortsatt en del å ta tak i. 

– Sist sesong jeg føler at jeg utviklet meg mer som en spillende back. Jeg må nok fortsatt bli litt mer fysisk og litt tøffere, men jobber med saken.

LES OGSÅ: – Målet er topp fire!


Hun er ganske fersk i eliteserien, men liker at tempo og at forventningene har blitt skrudd opp noen hakk fra tiden som junior. 

– Jeg synes det har vært gøy. Det er mye mer fart og mye mer forventninger som også motivere. Så er det et samspill og samarbeid som jeg liker veldig godt.


Ekmo ble tatt ut i troppen til Vikingen i sommer og legger ikke skjul på at hun drømmer om en plass i VM-troppen, selv om hun vet at det kan bli vanskelig i ung alder.
– Ja, det er et ønske og et mål, som jeg skal gjøre alt jeg kan for å oppnå. Det er ikke viktig at jeg kommer med i år, jeg er fortsatt bare 19 år så jeg har god tid på meg. Går det ikke så går det ikke, og går det så er det et stort pluss. 

Sveiva
Forrige sesong: 4. plass (18-9-2-0-7 (95-68) 31 poeng

Hovedtrener: Bård Børresen 

Spillere inn: Anette Marie Berg (Holmlia - lån), Siri Oline Nilsen (Tunet), Rikke Solheim (Sarpsborg), Frøya Skyrud (Tunet), Jenny Vestin (comeback), Camilla Løchen (egen junioravdeling), Mina Kvistum (egen junioravdeling), Sara Berntzen (egen junioravdeling)

Spillere ut: Kristine Næss Haug (Lyn), Henriette Knudsen (legger opp), Sandra Vika (trapper ned), Isabel Vika (trapper ned), Mia Andersen (trapper ned)