– Vi får jobbe hardt

KH 3991
Sarpsborg har mistet en rekke spillere siden sist sesong. Supertalentet Emilie Sundnes får en svært viktig rolle hos østfoldingene kommende sesong etter mannfallet.


Sarpsborg har ikke hatt en fantastisk sommer på overgangsmarkedet, man har mistet Nora Benedikte Norheim, Emilie Thorvaldsen og flere yngre talenter. Totalt har 11 spillere forsvunnet fra forrige sesongs tropp og kun fem nye spillere har meldt sin ankomst. Ingen optimal oppladning for Emilie Sundnes og Sarpsborg med andre ord.
– Vi er litt få folk på trening, dessverre. Vi har ikke klart å fått inn så mange nye spillere, så troppen ser ikke så stor ut, sier Sundnes til Innebandyavisen.

Spesielt under sommeren merket U19-landslagsspilleren at det var langt fra folksomt i garderoben.
– Vi har prøvd å kjøre sommertrening, men det har vært litt vanskelig med så få folk. Ganske kjipt, for å være ærlig.

LES OGSÅ: – Det lover veldig godt


Sarpsborg gjorde flere gode resultater forrige sesong og hadde noen hederlige tap, spesielt på hjemmebane i Skjeberghallen. Sundnes er usikker på hvordan sarpingene kan gjenta det i år. 

– Vi gjorde noen gode resultater forrige sesong, men i og med at vi har mistet flere nøkkelspillere blir det spennende å se hvordan den her sesongen kommer å gå. Vi får spille med de spillerne vi har, så får vi bare jobbe hardt, og se hvordan det går.

KH 2132
Emilie Sundnes blir uten tvil Sarpsborgs viktigeste spiller kommende sesong. 17-åringen blir også en viktig brikke for Norge i U19-VM i mai måned.


Sundnes har også annet enn eliteseriestart å se frem til denne sesongen. I mai måned er hun forhåpningsvis på plass i Uppsala for å spille VM for Norges U19-landslag, som blir sesongens store mål.
– Ja, det er vel det. Det er det jeg ser frem til nå.

Det er mange som spår at 17-åringen kan havne i nabolandet eller i en av toppklubbene om den fine utviklingen fortsetter. Forrige sesong var hun sarpingenes beste poengplukker med 20 poeng (12+8) i eliteserien, og delt poengbest med fem poeng (2+3) i NM. 

– Vi får se. Jeg har ikke satt meg noen store mål ennå, jeg skal gjøre ferdig vidergående så får vi se etter det. Det hadde jo vært gøy, men vi får se hva som skjer.

LES OGSÅ: – Veldig motivert til en ny sesong


Hun er kjent som en veldig teknisk spiller, og de fleste klubber har fått kjenne på hva hun kan gjøre med ballen og det er ikke sjelden man ser noen fantastiske raid i løpet av en kamp. Talentet er der og takket være andre idretter og en iver å lære seg nye ferdigheter har Sundnes utviklet seg i rekordfart og tatt nivået i eliteserien.
– Jeg har vel trent mye, har spilt fotball noen år tidligere og spilt tennis. Det blir å se på litt kamper og ser litt forskjellige saker der som jeg prøver selv. Jeg liker å prøve nye ting og være kreativ på banen.

Sarpsborg
Forrige sesong: 6. plass (18-4-1-1-12 (53-115) 15 poeng
Hovedtrener: Christian Pedersen

Spillere inn: Renate Milo (St.Croix), Linnea Kaufmann (St.Croix), Camilla K. Thon (egne rekker), Dahabo Elmi (egen junioravdeling), Ida Aarum (egen junioravdeling)
Spillere ut: Silje Karlsen (Fjell-kameraterne), Emilie Thorvaldsen (lagt opp), Nora Benedikte Norheim (trapper ned), Helene Durban Andreassen (trapper ned), Camilla Rangø Brøvik (lagt opp), Rikke Solheim (Sveiva), Celina Kristiansen (lagt opp), Thea Krogstad (lagt opp), Victoria Woltersvik (trapper ned), Victoria Haugen (trapper ned), Sofie Durban Andreassen (trapper ned)

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.