NM-puljespillet forsvinner

KRH 3731
Lagene i eliteserien for kvinner får endelig en fulltallig serie kommende sesong, da åtte lag er kvalifisert. Det gjør også at forutsetningene forandres i henhold til gjeldende regelverk.

 

I og med at det blir åtte lag i eliteserien for kvinner kommende sesong, blir det ikke noe NM-puljespill som vi blitt vant til de seneste sesongene. Puljespillet har vært en nødløsning grunnet at det har vært mindre enn åtte lag i serien, og sløyfes med andre ord kommende sesong. 


Det betyr at eliteserien og NM går tilbake til «normalen», der åtte lag gjør opp om fire ledige semifinaleplasser i NM. 


Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen er usikker på hvorvidt det er en bra løsning. 

– Vet ikke helt hva jeg tenker om det enda. Det er jo en klar fordel for de beste at serien betyr betydelig mer. Det blir viktig komme topp to som i herrenes serie da nummer en på tabellen velger mellom nummer tre og fire i semifinalen, men nå blir jo NM ekstremt kort. Sesongens store begivenhet kan være over på i verste fall fire dager med tre strake semifinaletap. For de antatt dårligere lagene så mister man jo gleden av at NM-puljespillet avslutter sesongen, der muligheten å sjokkere en helg er der og kanskje aller viktigst at man har noe se fram til og motivere seg for selv om serien går så som så. Kommer man litt skeivt ut de fire-fem første kampene nå så er jo sesongen nesten over, sier Alexandersen.

petteralexandersen
Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen synes det er synd at NM-puljespillet forsvinner, til fordel for semifinalespill i NM direkte etter endt seriespill i eliteserien. 


Selv om det er for sent å gjøre noe med kommende sesongs opplegg ønsker Alexandersen seg en annen løsning, så lenge det bare er såpass få lag i eliteserien.
– Jeg er litt bekymra for at et slik NM kan føre til at spillere enklere forlater de antatt svakere lagene og søker seg mot de antatt fire-fem beste så vi mister litt av bredden og.  Jeg hadde nok aller helst sett et en løsning på NM med kvartfinaler i best av fem, der seriemesterne velger mellom nummer sju og åtte, nummer to velger nummer seks og den som er igjen av sju og åtte, og så videre. Da får alle plasseringer en betydning, og alle en litt lengre sesong.

De kvalifiserte lagene i eliteserien for kvinner neste sesong er Tunet, Grei, Sagene, Sveiva, Gjelleråsen, Sarpsborg, Bygdø/Monolitten og Fjell-kameraterne. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.