– Har veldig tro på henne

7O8A9937
I dag ble det klart at japanske Miku Kato har signert for Grei, og kan få sin debut i eliteserien allerede i morgen mot Sarpsborg.


Den japanske landslagsspilleren Miku Kato spiller for Grei resten av inneværende sesong. Klubbens hovedtrener Jon Ketil Nilsen er fornøyd med å ha signert 26-åringen fra sin tidligere japanske klubb Chofu.
– Miku Kato er en spiller jeg har kjent siden hun var 17 år, da jeg bodde og spilte i Japan, og som jeg har fulgt tett siden. Da jeg takket ja til å trene Grei foran 2017/18 sesongen var Miku en av de første navnene på en ønskeliste over spillere jeg kunne tenke meg til klubben. Etter to somrer med samtaler og trening i Tokyo, og en uke med gjestespill på treningene i Appalløkkahallen høsten 2017, har det endelig kommet en mulighet for at hun skal få prøve seg på spill utenfor Japan og hun blir her ut sesongen, forteller han til Assisten. 

LES OGSÅ: VM-merittert spiller til Grei


Selv om Kato har meritter fra både landslag og VM-spill setter Nilsen ingen press på henne. 

Vi forventer ikke at Miku skal komme inn og gjøre masse poeng for oss, men vi håper at hun kan ta nivået i Norge og bidra på trening og i kamp. Miku er først og fremst en hardtarbeidende lagspiller, med god spilleforståelse og et blikk for spillet som hun ikke får utnyttet i Japan. Jeg har veldig tro på henne som spiller, men dette er først og fremst en spennende mulighet for henne - og meg - til å få testet henne i en bedre liga.

38157352284 7b7903fa37 z
Miku Kato har 25 landskamper og har spilt tre VM for Japan, i morgen kan hun debutere i eliteserien mot Sarpsborg. (Foto: IFF)


Så langt har hun blitt godt mottatt i Grei, selv om det kan by på en del utfordringer med spillere med bakgrunn fra andre nasjoner. 

– Gruppa er positiv til at hun kommer tilbake for å spille med oss etter besøket forrige sesong, så får vi se hvor lang tid det tar for henne å venne seg til nye omgivelser. Språket vil jo også være en utfordring, da Grei-jentene foreløpig ikke er så gode i japansk...

Kato kom til Norge fredag og allerede i morgen kan hun få sin debut når Grei møter Sarpsborg på hjemmebane.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.