Sveiva slo Sarpsborg

7O8A8206
Etter noen tunge resultater ble det en real opptur for Sveiva i kveldens oppgjør mot Sarpsborg i Rommenhallen.


Ny damekamp i Rommenhallen. Sveiva har Sarpsborg på besøk. Lagene ligger tett på hverandre, femte respektive sjetteplass med Sveiv poeng foran og med en kamp mindre spilt. Kan Sarpsborg ta poeng fra Sveiva idag og kanskje bytte plass med det gamle mesterlaget?

Det er en famlete åpning av kampen. Sveiva holder et visst trykk mot Sarpsborg som ser ut til å ligge litt lavt og vente på muligheter. De får også noen halvsjanser men ingenting som kan betegnes som farlig. Sveiva spiller seg sakte men sikkert til flere og flere sjanser men sliter med å få avlevert noe skikkelig de og. Men til slutt kommer målet når Sveiva ser at Sarpsborg går og bytter tar de frislaget lynraskt og Bertine Aas Hansen setter 1-0 til hjemmelaget. Bare minuttet senere serveres Sandra Vika en perfekt pasning og mottaket setter ut Sarpsborg keeper, 2-0. Sarpsborg får den sjansen de har ventet på men blir løpt opp i siste liten og dermed står det 2-0 når vi tar pause.

Kampen fortsetter en god stund ut i midtperioden i samme mønster, bortsett fra at Sarpsborg er litt farligere i avslutningene nå. De kommer også oftere i angrep. Halvveis i perioden får Sveiva overtall og det er spill fem mot tre, etter en tominutter for slag og 2+10 minutter for usportslig opptreden. Sarpsborg forsvarer seg utmerket i de to minuttene, samtidig som Sveiva er litt ujusterte i siktene sine. Det hele går over i historien uten mål. Nå styrer Sveiva stort sett det meste en periode og i løpet av fire minutter setter de tre baller i målet bak Camilla Rangø Brøvik og kan gå til pause med 5-0.

Siste periode settes igang og i starten blir det mye løping og «flipperspill». Det er hjemmelaget som allikevel har ganske god kontroll og etter syv minutter løsner det. Pia Moldberg, 6-0 og etter ni minutter får de straffe, men den reddes. Sarpsborg kommer fremdeles på kontringer og varierer litt med å presse høyt. Det skaper ikke store bekymringer hos hjemmelaget. Sveiva styrer videre og med to mål til før sirenen går kan de feire seieren med 8-0 og tre etterlengtede poeng.

KAMPFAKTA Sveiva-Sarpsborg

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.