Kamp om poengene

IMG 1273
Det ble akkurat så jevnt og spennende som ventet, da Sarpsborg fikk besøk av Bygdø/Monolitten i kveld. 

 

Sarpsborg tar kommando om kampen fra start og gjestene sliter med å komme ut av egen sone. Det gir sarpingene selvtillit og Tuva Heines sender hjemmelaget i føringen i det tredje minutt. De fortsetter å sette Bygdø/Monolitten under press, men etter kvarteret begynner gjestene å ta for seg litt mer og får betalt omgående da Lisa Djurberg hamrer inn utligningen etter et frislag. Resten av perioden bølger spillet frem og tilbake uten at det blir flere scoringer. 

IMG 1070
To scoringer fra Sarpsborgs Tuva Heines var ikke nok mot Bygdø/Monolitten i kveld. 


Det hadde vært artig å være flue i garderoben hos Bygdø/Monolitten, for noen visdomsord har jentene uten tvil fått i pausen, og de kommer ut som sultne løvinner og kjører over sarpingene fullstendig. Det gir uttellingen også i målprotokollen, for først gir Djurberg gjestene ledelsen før Juni Reitan Fjøsne øker ledelsen få minutter senere. Sarpsborg har store problemer å komme seg ut av egen sone og blir presset høyt. Etterhvert klarer de å løfte seg noe, men da Emilie Sundnes reduserer med to minutter igjen er det mot spillets gang. Det neste minuttet er det igjen hjemmelaget som er best, og da velger gjestene å ta timeout før det er for sent, og kan gå til pause med ledelse. 

IMG 1411
Lisa Djurberg scoret to mål og kunne slippe jubelen løs sammen med målvakt Hanne Lier Nilsen som reddet 88% av skuddene i kveld. 


Sarpsborg er betraktelig bedre med i starten av den tredje perioden, og nå er det virkelig spennende. Hjemmelaget skaper flere gode sjanser men sliter med uttellingen og mangler årvåkenheten da sjansene byr seg. Det lille ekstra mangler ikke gjestenes Helene Bwiza Karlstrøm som er iskald da sjansen byr seg og setter dit 4-2 litt over halvveis i perioden. Sarpsborg presser for alt det er verdt for en ny redusering, og etterhvert kan Heines slippe jubelen løs, men da gjenstår det bare tre minutter. Selv om sarpingene skaper nok til å utligne, klarer gjestene å holde unna og vinner kampen og klatrer opp i ryggen på Sagene som har den siste medaljeplassen.

Sarpsborg-Bygdø/Monolitten 3-4 (1-1,1-2,1-1)
Skjeberghallen, 83 tilskuere
1-0 (02.29) Tuva Heines (Nora Benedikte Norheim)
1-1 (15.07) Lisa Djurberg (Fanny Westheim Kolstad)
1-2 (26.53) Djurberg (ua)
1-3 (30.11) Juni Reitan Fjøsne (Julie Noer)
2-3 (38.15) Emilie Sundnes (Andrea Tandberg)
U2 (44.48) Helene Bwiza Karlstrøm (liggende spill)
2-4 (51.32) Karlstrøm (Reitan Fjøsne)
3-4 (57.09) Heines (Sundnes)
Skudd: 24-18 (8-9,10-5,6-4)

Dommere: Eliassen/Sørensen


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.