Bygdø/Monolitten med sjokkseier

7O8A1750
Bygdø/Monolitten så til at fjorårets seriemestere fikk reise hjem med bagasjen tom i dagens første oppgjør i eliteserien for kvinner.


Det er damenes aften denne lørdagen i Oslo for min del. Første stopp er i Skøyenhallen hvor hjemmelaget Bygdø/Monolitten har Sveiva på besøk. Hjemmelaget har ikke tatt poeng enda, skal de klare det idag?

Hjemmelaget viser klart og tydelig fra start at her drar man ikke med poeng uten å slite for de. 1-0 kommer allerede etter 34 sekunder ved Carolina Jönsson. Sveiva prøver å feste grepet men klarer ikke å unngå små feil og noe dårlige pasninger, det utnytter Bygdø/Monolitten med dødelig effektivitet, 2-0 kommer etter kriging av Helle Meland. Før fem minutter er passert er de der igjen, Fanny Kolstad legger på til 3-0. Sveiva kjører hardt for redusering, men det blir noe krampaktig. Spillet bølger videre med klart overtak til Sveiva men de klarer ikke å sette ballen i mål. Helt på slutten av perioden blir det istedet 4-0, og med det tar vi pause.


7O8A1996
Bygdø/Monolitten sjokket de fleste og slo Sveiva i dagens oppgjør. 

Sveiva har nok fått høre det i garderoben, kommer ut i knallhøyt tempo og får en tidlig redusering av Anette Marie Berg til 4-1. Bortelaget fortsetter å presse men glipper litt og da er Bygdø/monolitten der igjen, ikke bare en gang men to, og øker dermed ledelsen til 6-1. Sveiva fortsetter å kjøre i høyt tempo og får betalt for det i form av tre mål de siste tre minuttene av perioden. Lagene går til pause igjen med 6-4 på tavla. Klarer hjemmelaget å stå imot den røde bølgen de siste tyve minuttene?

7O8A1854
Tre kjappe scoringer i midtperioden ga gjestene håp, men flere scoringer ble det ikke for Sveiva. 

Siste periode starter og Sveiva stormer i angrep. Bygdø/Monolitten sliter med å komme over midtstreken, men så fort de får sjansen øker de til 7-4 med Helene Karlström. Sveiva har igjen overtaket men en god Hanne Lier Nilsen i Bygdø/Monolittens mål holder de fra redusering. Fire minutter gjenstår og nå begynner det å haste for Sveiva. Sveiva tar ut keeper og det holder på å gå galt, men det ender med utvisning for hjemmelaget som Sveiva ikke klarer å omsette og da kan Bygdø/Monolitten feire for sine første tre poeng, og for forrige sesongs seriemestere er det et godt stykke unna fjorårsformen.


KAMPFAKTA Bygdø/Monolitten-Sveiva 


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.