Rystet storlaget

IMG 4865
Sarpsborg gjorde en kjempeinnsats og rystet storlaget Sveiva. Sarpingene kriget til seg en poeng men tapte i straffekonkurransen.

 

Den første perioden er litt avventende i starten, en etterhvert tilriver seg gjestene Sveiva et initativ men uten at de får uttelling. Det får derimot hjemmelaget Sarpsborg som setter sitt første skudd på mål rett i nota bak Malin Dahler. Det er Tuva Marie Aube Heines som finner nettmaskene og scorer sitt første eliteseriemål i det femte minutt. Sveiva fortsetter å trykke på og tre minutter senere kan Alexandra Sæle Sæbø dunke inn 1-1 og det er utlignet. Sveiva har det meste av spillet i den første perioden men Sarpsborg viser gode takter da de angriper. 1-1 står seg til pause og lagene går i garderoben.

IMG 4606
Tuva Marie Aube Heines jubler for sitt første eliteseriemål.


Sarpsborg starter midtperioden med overtall, men bortsett fra et par småfarligheter skjer det lite. Det er spillemessig mye jevnere i den andre perioden. Sarpsborg spiller på seg mer og mer selvtillit og sniker seg oppover banen. Sveiva har fortsatt litt mer ball men klarer ikke å komme seg til helt store sjansene. Først etter halvspilt periode kommer det en bra mulighet og da er Bertine Aas Hansen våken fremfor mål og hamrer kontant inn en retur og gir Sveiva ledelsen. Begge lag har sine muligheter men det blir ingen flere scoringer i midtperioden.

IMG 4703
Sveiva-stjernen Henriette Knudsen er skadet og bidro på benken i dagens kamp.


I den tredje perioden er det Sveiva som har initiativet men de sliter med å skape de helt store sjansene. Kampen er relativt åpen men det er sjansefattig. Først etter halvspilt periode tenner det til, først scorer Emilie Thorvaldsen 2-2 og sarpingene har flere muligheter rett etterpå. Sveiva er litt heldige som ikke ligger under da, men løfter seg mot slutten av perioden og presser på for et seiersmål. Men Sarpsborg kjemper med nebber og klør for poeng, og rir av stormen og kamper går til straffer

Straffet Sarpsborg
Der er Sveiva sikre og setter sine to første samtidig som hjemmelaget bommer på sine. Men de kryper nærmere med to straffescoringer og første i den femte runden avgjøres kampen da Dahler redder sin tredje straffe og Sveiva tar med seg ekstrapoenget til hovedstaden. 

Stjernen skadet

Sveiva stilte forøvrig uten stjernen Henriette Knudsen, som forrige helg røk på en kneskade under oppladingen i Sverige. Det er tredje gang 28-åringen er uheldig og ryker på en alvorlig kneskade. Det er fortsatt usikkert hvor lenge landslagsvingen blir ute med skade og endelig beskjed kommer i løpet av de nærmeste ukene. Sveiva manglet også en annen landslagsving. En fotskadet Kristine Næss Haug så kampen fra siden.

Sarpsborg-Sveiva 2-3 (1-1,0-1,1-0,0-1) *etter straffer
Skjeberghallen, 115 tilskuere
1-0 (04.45) Tuva Marie Aube Heines (Andrea Tandberg)
1-1 (08.11) Alexandra Sæle Sæbø (Mia Andersen)
U2 (19.54) Bertine Aas Hansen (gjentatte forseelser)
1-2 (30.37) Aas Hansen (Anette Marie Berg)

2-2 (50.01) Emilie Thorvaldsen (Tandberg)

Skudd: 13-18 (2-5,5-6,6-6)
Dommere: Monge/Johansen

Straffer:
Bom - Emilie Thorvaldsen
Mål -  Marte Arkøy
Bom - Emilie Sundnes
Mål - Anette Marie Berg
Mål - Tuva Marie Aube Heines
Mål - Mia Andersen
Mål - Nora Benedicte Norheim
Bom - Anna Tviberg
Bom - Ida Marie Svendsen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.