– Ønsker å prioritere tiden litt annerledes

IMG 0468
Sagenes backstjerne trapper ned satsningen og blir ikke å finne i Oslo-klubbens tropp neste sesong.


Mia Østerhaug har bestemt seg for å legge opp og trapper ned sin satsning på innebandy. 26-åringen har vært bofast på landslaget de siste sesongene og har vært en av Sagenes største stjerner på backplass. Den poengfarlige backen har spilt to VM for Norge og har 27 landskamper for Norge der det har blitt 15 poeng (4+11). Det er av familiære årsaker det nå blir langt mindre innebandy fremover. 

– Det er med tung hjerte jeg har valgt å legge opp etter to helt fantastiske år i Sagene. Samboeren min og jeg flytter ut av Oslo nå etter sommeren, og det er ingen hemmelighet at det fra før av går mye tid til innebandyen. Med mer pendling vil jeg få enda mindre tid til andre ting naturligvis, så jeg har rett og slett kommet til et punkt hvor jeg ønsker å prioritere tiden min litt annerledes, forteller Østerhaug til Assisten.

Østerhaug spilte i Gjelleråsen før hun tok turen til Danmark før hun trappet ned i Løkka. Sagene tok kontakt og de to siste sesongene har det blitt både NM-finale og VM-spill. To år som har satt sine spor, og det var en tårevåt farvel på avsluttingen etter sesongen. 

– Mine to år i Sagene har virkelig satt spor. Bedre lagvenninner og samhold skal man lete lenge etter. Jeg får helt tårer i øynene av å tenke på alle de fantastiske menneskene jeg ikke skal se like mye fremover!

7O8A8661
Mia Østerhaug var en av Norges nøkkelspillere under verdensmesterskapet i Bratislava sist vinter.


Man kan jo lure på hva hun nå skal bedrive tiden med når innebandykøllene er pakket bort.
– Ja, si det. Jeg klarer på en eller annen måte å fylle opp kalenderen uansett. Men fremover vil jeg bruke mer tid sammen med venner og familie, og så blir det selvfølgelig en del tid med flytting etter sommerferien.

Hun tviler på at det blir noe nytt comeback på øverste nivå, men på lavere nivå er det ikke umulig at hun kan dukke opp igjen.
– På nåværende tidspunkt tror jeg ikke at jeg blir å se på eliteserienivå igjen. Jeg elsker fortsatt innebandy, men føler ikke at tiden strekker til det som kreves eller forventes av en eliteseriespiller. Jeg blir dog kanskje å se på et lavere nivå en gang i fremtiden, hvor man selv kan bestemme hvor mye tid man ønsker å bruke. Enten er jeg med hundre prosent eller ingenting.

IMG 7085
En tiendeplass i poengligaen ble det for Østerhaug sist sesong, her sammen med kaptein Hilma Thofte i kamp mot Sarpsborg. 


Østerhaug har stor tro på at Sagene fortsatt skal bli et lag å regne med kommende sesong.
– Sagene er fortsatt ett av topplagene i eliteserien. De har mange dyktige spillere, en Jan Frode Snellingen som er helt rå som trener, noen spennende nysigneringer, ivrige juniorer som rykker opp og Marte Amundsen som er tilbake etter skade. Så jeg har troen på at de kjemper i toppen i år også! Jeg blir å se, sammen med samboeren min Jonas, skrikende fra tribunen!

Østerhaug ble nummer ti i poengligaen med 23 poeng (12+11) på 18 kamper. Det ble også åtte poeng (4+4) i NM sist sesong, der Sagene røk ut i semifinalen etter spilleforlengelse i den femte og avgjørende kampen mot Tunet. 

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.