Vurdering eliteserien (plass 1-4)


Siste del av årets vurdering, her er de fire lagene vi tror skal kjempe i toppen og om seriegullet kommende sesong.


Årets vurdering er en av de tøffeste vi hatt på mange år. Det er mange lag som er vanskelige å plassere og mange som kan utfordre både i bunn, midt og nederst på tabellen. Vi tror at de fire-fem beste lagene kommer å være i en klasse for seg, med et par i midten og fire-fem lag som sloss for å unnvike nedrykk eller vil gå glipp av sluttspill.

1. Tunet (forrige sesong: 1. 19-1-2 224-112 59)
23. sesong, 3 NM-gull (1999, 2002, 2010)
Spillested: Høyenhallen Hovedtrener: Bjørn-Erik Thorp


Spillere inn:
Martin Kjellemar (Grei), Mathias Soini (Grei), Henning Larsson (comeback), Bendik Bærø (egne ledd), Simen Lenborg (egne ledd), Robin Simonsen (egne ledd), Oliver Ruud (egne ledd)

Spillere ut: Sindre Bjerknes (Sveiva), Petter Bjerkelund (Holmlia), Jonas Bjerkelund (Holmlia), Sander Mathiesen (studier), Petter Halvorsen (legger opp), Gustav Zetterberg (Bedarö, Sverige)

Vant serien forrige sesong og har bare mistet Sindre Bjerknes av nøkkelspillerne. Har fått styrket opp bredden både på backplass og målvaktsplass. Det kan bli en god sesong for Tunet og de er absolutt en kandidat for seriegullet. På spillersiden har de fått inn poengsterke backen Martin Kjellemar og spillere fra egen junioravdeling.
– I forhold til spillere har vi fått in Martin Kjellemar som er viktig for oss og en spillertype som vi manglet. Vi har løftet opp tre juniorer som har trent bra i sommer og virkelig viser at de vil på trening, sier Tunets trener Bjørn-Erik Thorp til Assisten.

Han er relativt fornøyd med troppen han har til rådighet og lagets jobb på spillemarkedet i år.

– Vi er færre spillere i starten i år enn vi var ifjor, men det kommer tilbake noen spillere fra skader etterhvert som gjør at vi kommer å bli bra. Vi hadde mål om å få inn litt mer fysikk og flere rightere, som vi ikke har klart. Alt i alt er vi passe fornøyd med fangsten. Vi merker at vi mistet litt folk som har rutine og løftet opp litt ungt som kommer å komme mer og mer.

Forsesongen har vært god selv om det har vært lite folk på trening.
– Vi snitter seks fellesøkter i uka, med to som er dobbelte. Det er likt som i fjor men vi har prøvd å øke kvaliteten. Vi har slitt med sykdom og skader så vi er nok litt ujevnt trent per dags dato.

Nå håper Tunets trener at man blir tøffere og mer bestemte.
– Det blir ikke store revolusjonen fra ifjor, men vi kommer være enda tydeligere på styrspillet og hvordan vi vil att motstanderen skal opptre, vi ønsker å ta flere steg og bestemme kampbildene, og bli mer effektive. Og vi er nødt å ta steg i forhold til å bli tøffere.

Målsetningen er som alltid å kjempe seg helt til topps.
– Tunet har alltid som mål å kjempe om en NM-finale og topp tre-plass. Så det må vi prøve å levere, vi klarte ikke det i NM, så der har vi noe å jobbe med.

For det er ikke noen lett oppgave å gå helt til topps.
– Spiller vi bra har vi gode muligheter, gjør vi ikke det så blir det tungt. Vi er et lag som kan slå i prinsipp alle lag i serien, men vil nok være litt ujevne i starten, da det tar litt tid å få alle tilbake i hundre prosent form.


NYTT SERIEGULL? Blir det mer gulljubel for Tunet kommende sesong?


TROPP:

Målvakter:
Kristoffer Östergren
Mathias Soini
Robin Simonsen

Backer:
Thomas Rognlien
Mads Fossum Normann
Oliver Ruud
Thomas Isaksen
Nikolai Wolf
Martin Kjellemar
Henrik Fredriksen

Sentere:
Fredrik Hoff Eriksen
Martin Bjerkelund
Simen Lenborg

Løpere:

Ole Martin Skau Jansson
Axel Wallin
Bendik Bærø
Mats Hoff Karlsen
Torbjørn Dahl
Johan Solem
Ole Mossin Olesen

Nøkkelspillere: Martin Kjellemar, Ole Mossin Olesen, Thomas Rognlien


2. Greåker (forrige sesong: 3. 14-4-4 184-130 48)
23. sesong, 8 NM-gull (1993, 1994, 1996, 1998, 2001, 2003, 2006, 2009)
Spillested: Tindlundhallen Hovedtrener: Tomas Näsholm

Spillere inn: Kenneth Skistad (Slevik), Martin Lilleby (Sarpsborg), Michael Helgesen (Sarpsborg), Bjørn Even Stene (Sandnes), Jesper Persson-Hägg (Alfta, Sverige), Joacim Rudman (Alfta, Sverige), Christer Søtorp (Fredrikstad)

Spillere ut: Anders Øvereng (Sarpsborg), Willy Fauskanger (legger opp), Stian Skau (legger opp), Elias Conradzon (ukjent klubb), Joel Sandqvist (ukjent klubb), Juhl-Henrik Skagevang (Akerselva), Aksel Jæger (Fredrikstad, lån), Gentrit Haziri (Fredrikstad, lån)

Forrige sesong ble det en tredjeplass og den andre strake NM-finalen. I år tror vi de tar et skritt opp på tabellen og er en sterk utfordrer til gullet. Lagets trener er fornøyd med jobben klubben har gjort på spillemarkedet denne sommeren.
– Vi har fått in lite mer fart og flekt, og kanskje mistet litt vel mye rutine med Willy Fauskanger og Stian Skau og Elias Conradzon, men samtidig så føler vi at Kenneth Skistad, Michael Helgesen og Martin Lilleby dekker en del av det, de to sistnevnte begynner å bli rutinerte, sier trener Tomas Näsholm til Assisten.

Greåker har sett sterke ut på forsesongen og har nå muligheten å spille rundt på flere spillere.
– Det ser bra ut, vi har et høyere laveste nivå enn tidligere år. Vi har fått inn litt mere rutine og en større bredde.

Forsesongstreningen har vært bra og man er i god rute foran sesongsstarten.
– Vi har trent hardere med vår fystrener som har skrudd opp for hver sesong de tre seneste årene. Så den fysiske biten ser bra ut.
Målsetningen er gull både i serien og i NM.
– Vi vil vinne alt vi stiller i. Men i Norge er det selvfølgelig at seriegull hadde smakt veldig godt, og da gjelder det å gå for NM som vi vært i to finaler på rad i.


Om snaut to uker reiser man til Sverige for å spille Champions Cup.
– Det er veldig bra lag. Vi åpner ikke mot noen av kanonene i den første kampen, men et tsjekkisk lag. De kan vi slå på en bra dag føler jeg, vi prøver ihvertfall å by opp til dans. Vi får prøve å tørre å vinne, og ikke ha for mye respekt.  Samtidig må vi være ydmyke og gjøre en god jobb.


TILBAKE PÅ TOPPEN? Er det i år Lars Erik Torp og Greåker skal gå hele veien?


TROPP:

Målvakter:
Anders Bøckmann Olsen
Anders Sahlin
Per Oskar Langsholdt

Backer:
Stian Larsen
Dani Gretland
Jørgen Syrrist
Sondre Haglund
Kenneth Skistad
Martin Isnes Kvisvik
Jesper Persson-Hägg

Sentere:
Jonas Bøckmann
Christer Søtorp
Jonas Klefbeck
Ådne Øvereng

Løpere:
Lars Erik Torp
Martin Lilleby
Bjørn Even Stene
Cato Glenge
Emil Glenge
Michael Helgesen
Joacim Rudman

Nøkkelspillere: Lars Erik Torp, Martin Kvisvik, Joacim Rudman


3. Slevik (forrige sesong: 2. 16-4-2 239-98 53)

18. sesong, 7 NM-gull (1997, 2000, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016)
Spillested: Gressvikhallen Hovedtrener: Johnny Petersen

Spillere inn: William Andersson (Per-Ols, Sverige), Marcus Persson (Nora, Sverige), Ryan Halldén (Sarpsborg), Daniel Amundsen (Sarpsborg), Mikael Styrvold (Kongsten), Håkan Wingskog (Arvika, Sverige), Sivert Holme Iversen (egne ledd), Tobias Petersen (egne ledd), Anders Hansen (comeback)

Spillere ut: Rasmus Wiklund (Högalid, Sverige), Filip Grapne (Djurgården, Sverige), Anders Ottersten (legger opp), Daniel Magnusson (Tranemo, Sverige), Kenneth Skistad (Greåker), Sondre Hansen (Hagfors, Sverige), Morten Møller-Olsen (Akerselva), Iver Iversen (legger opp), Glen Evensen (pause)

Slevik har ikke sett ut som noen gullkandidat under forsesongen og har mistet en del spisskompetanse etter forrige sesong. Et par av nyervervelsene ser lovende ut men man har ikke stor bredde som tidligere. Det kan bli en tøff sesong for Slevik, et lag alle vil slå.
– Vi har mye å jobbe med. Det ser ikke så ille ut når vi får tilbake alle i troppen fra skader, sier lagets trener Johnny Petersen til Assisten.


Laget har sett fryktelig tungt ut i noen av treningskampene.
– Vi gjorde en bra turnering i Kallsta Open, men vi har sett tunge ut, så vi får vel trene litt mindre fremover.

Målsetningen er som vanlig gull i Slevik, men Petersen innrømmer at det blitt tøffere å få til.
– Målsetningen er å vinne alle kamper vi spiller, og vi vil gjerne vinne både serien og NM-gull. Det skal vi prøve så godt vi kan på å gjøre. Det er tre-fire lag som er bra i toppen der, så det kan hende det blir spennende og jevnt, det er positivt for norsk innebandy at det er jevne lag som gir bra kamper, så kanskje vi kan få litt publikum på tribunene og.

SLUTT PÅ GULLJUBEL? Er det slutt Sleviks dominanse eller klarer de å mobilsere kreftene igjen?

TROPP:

Målvakter:
Tobias Petersen
Vegard Tvete
Marius Stiansen

Backer:
William Andersson
Mikael Styrvold
Daniel Eriksson
Sivert Holme Iversen
Jonas Gustavsen
Håkan Wingskog
Jens Alexander Jørgensen

Sentere:
Thomas Stræte
Kristian Skaftnes
Thobias Hjorth
Mathias Rangjord

Løpere:

Morten Bye
Christoffer Hansen
Ryan Halldén
Marcus Persson
Johan Åhlberg
Daniel Amundsen
Anders Hansen
Ole Martin Norum

Nøkkelspillere: Johan Åhlberg, Thomas Stræte, Jonas Gustavsen


4. Sveiva (forrige sesong: 6. 12-3-7 170-118 41)
18. sesong, 0 NM-gull
Spillested: Rommenhallen Hovedtrener: Anton Brenner

Spillere inn: Sindre Bjerknes (Tunet), Kristian Becher (Nor 92), Petter Nygaard (egne ledd), Krister Hammerstad (egne ledd), Casper Femtegjeld Sletten (egne ledd)

Spillere ut: Martin Gard (legger opp), Sander Ødegården (pause), Emil Krzykawski (trapper ned), Sebastian Mattsson (Östhammar, Sverige)

Med en tropp med landslagsaktuelle spillere, er det liten tvil om at Sveiva kommer å gjøre et byks oppover tabellen denne sesongen. De kan fort blande seg inn i den absolutte toppstriden og har hatt en positiv utvikling den siste tiden. Lagets nye trener er positiv innfor sesongen.
– Det føles bra, Vi har en ganske bred tropp og et veldig jevnt lag. Mange som har vært i vei på landslagsamlinger og vi har høye forventinger til de som vært med en stund, men som ikke er så gamle, men som vi føler har nok rutinene nå og er klare for å ta neste skritt, sier trener Anton Brenner til Assisten. 


Man har kanskje gjort sesongens beste verving under sommeren.

– Sindre Bjerknes blir selvfølgelig en viktig spiller for oss, han kommer tilbake etter spill i SSL och Tunet og er en av seriens beste spillere. Det er en kjempeboost for oss og han kommer å få mye ansvar i år. Vi forventer mye fra han når han nå er tilbake i moderklubben sin.

Forsesongen har vært god for Sveiva.
– Jeg har ikke jo ikke vært med så lenge, men vi har holdt igang hele sommeren og det har vært godt oppmøte, og de som satser mot VM har vært virkelig bra. Det så vi jo med Christoffer Øistad som vant Vikingen, et styrkebeskjed.

Målsetningen for Stovnerklubben er å klatre noen plasseringen denne sesongen.

– Vi har en målsetning om å komme høyere opp enn forrige sesong, så det blir topp fire som vi sikter på. Det er et klart hakk opp fra forrige sesong, samtidig er det lag som har mistet en del spillere som faller bort derfra.

Han ble kastet inn til ulvene når lagets forrige trener forlot klubben på sensommeren.
– Tanken var at jeg skulle starte på G19-nivå som trener i klubben, men så måtte jo Alex Jureksson hoppe av på kort varsel. Da følte jeg at det var gøy å komme inn i en etablert klubb med en interessant spillerstall og at det var dags å ta skrittet fullt ut som trener. Jeg er 33 år gammel så jeg følte det var rett tid å sjansen, men det er jo litt dumt at det ble midt i forsesongen så jeg har ikke kunnet forberede meg skikkelig. Nå har jeg fått tatt det litt ad hoc, men nå har jeg hatt hånd om laget litt over en måned og det føles bra så langt.


TOPPLAG I ÅR? Vi tror Sveiva kan true topplagene skikkelig denne sesongen. 


TROPP:

Målvakter:
Tomi Ahonen
Marius Knutsen

Backer:
Christoffer Øistad
Viktor Ekestubbe
Fredrik Rognlien
Felix Elfstrand
Petter Nygaard
Aleksander Øistad
Andreas Skriden

Sentere:
Sindre Bjerknes
Marcus Gustafsson
Kristian Becher

Løpere:
Patrick Martinsen
Kasper Fjellhammer
Casper Femtegjeld Sletten
Petter Ulven
Marius Pedersen
Kjetil Hammerstad
Krister Hammerstad
Than Tran Minh
Andreas Næss Valbye
Kristoffer Bakke
Sindre Palving Christiansen

Nøkkelspillere: Sindre Bjerknes, Andreas Næss Valbye, Christoffer Øistad


LES OGSÅ: Vurdering eliteserien (plass 5-8)
LES OGSÅ: Vurdering eliteserien (plass 9-12)

Vurderingen av eliteserien er gjort i samråd med utvalgte spillere, trenere og innebandypersonligheter i Norge.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.