Tror på en morsommere utgave av Tunet

KH 6558
Forrige sesongs poengkonge Ole Mossin Olesen tror det blir morsommere å se Tunet kommende sesong, selv om han også tror at lagets prestasjoner vil svinge litt. 


Ole Mossin Olesen og Tunet har sett spennende ut på forsesongen, og et godt trent og ungt Manglerud-lag skal bli vrient å bryne seg på.
– Årets preseason har jo båret preget av mye løping og styrketrening, som følge av at det ikke ble lov med kontakt på trening før i august. I mine øyne har vi nok aldri hatt sterkere løpskapasitet på de ti tolv beste spillerne, enn det vi har i år. Det er morsomt å se at de yngre setter krav, og virkelig er med å hevde seg, sier Mossin Olesen til Innebandyavisen. 


LES OGSÅ: – Kommer å bli en av våre beste spillere


Situasjonen rundt korona-pandemien har satt sine spor også hos Tunet.
– Som spiller er det selvfølgelig litt andre forutsetninger med tanke på Covid-19, og problemstillinger som man tidligere ikke har trengt å vurdere i like stor grad. Det er mange aspekter å ta hensyn til, blant annet det sosiale livet utenfor, som gjør at flere kanskje vurderer hvordan hverdagen skal være som elitespiller. Forhåpentligvis kan dette kanskje medføre at lag "mister" useriøse spillere, samt at flere lag og spillere nærmer seg det vi kan kalle eliteidrett.

KH 7624
Det er liten tvil om at Ole Mossin Olesen er engasjert på innebandybanen, her under en treningskamp mot Greåker i høst.


Det er en litt yngre versjon av Tunet kommende sesong, med mange spennende spillere i troppen.
– På tross av at det på papiret ser ut til at troppen er veldig annerledes, så er mange av de sentrale spillerne som fullførte sesongen fortsatt igjen. Dessverre mistet vi noen til skader under fjoråret, blant annet med Thomas Sola og Simen Lenborg. Samtidig er det selvfølgelig tøft å erstatte spillere som Teemu Kantanen, men jeg håper at det er andre som stepper opp og tar hans plass.

LES OGSÅ: Positivitet tross svingdører i Skjeberghallen


Landslagsvingen holder Greåker som favoritter, men tror at Tunet kommer å bli morsomme å følge med på for supporterne med nytt spillesystem på plass.

– Tunet vil i år ha et spillesystem som gjør at vi kan bli morsomme å følge med på, hvorav det blant annet settes et større krav til den fysiske kapasiteten til spillerne. Vårt høyeste nivå vil absolutt være sammenlignbart med fjorårsnivået, samtidig har vi en del yngre spillere som gjør at vi må forvente at det svinger litt i prestasjonene. I årets sesong tror vi det vil være rundt fire-fem lag som kan være med å kjempe om NM-gull, men Greåker må nok belage seg på å bli ansett som favoritter til seriegullet. 

KH 6341
Kan Ole Mossin Olesen sikre seg poengplukker-tittelen for fjerde sesong på rad i vinter?

Sist sesong ble han årets beste poengplukker for tredje sesong på rad, og fortsatt er det liv i 32-åringen, som dog innrømmer at han telte på knappene under våren. 

– Når man blir eldre vil man alltid vurdere litt nærmere om hvor lenge man skal holde på, men så lenge jeg føler at jeg kan bidra til Tunets sportslige prestasjoner, så vil dere nok se meg på banen. Vi har som sagt brukt årets preseason veldig godt, og de fysiske testene har vært bedre enn på flere år, så jeg håper at jeg kan bidra til en morsom sesong.

Tunet  

Forrige sesong: 2. plass (22-18-2-0-2 (229-85) - 58 poeng) 
Hovedtrener: Manne Strandberg

Spillere inn: Philip Kämpe (Helsingborg, Sverige - lån), Filip Cammerudh (Rimfors, Sverige), Björn Lundgren (Gjelleråsen), Erlend Søfting Vestby (Bækkelaget - lån)

Spillere ut: Fredrik Nyholm (Vallentuna, Sverige), Teemu Kantanen (Tiikerit, Finland), Henrik Fredriksen (lagt opp), Erik Viggo Nielsen de Santana (lagt opp), Patrick Sveen (Haugerud), Fredrik Rognlien (lagt opp), Lasse Sundell (lagt opp), Stanley Jensen (lagt opp).

Treningskamper: (H) Fredrikstad 8-3, (H) Gjelleråsen 12-0, (H) Greåker 6-4, (B) Gjelleråsen 9-4, (B) Greåker 4-7

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.