Henter talent fra Greåker

KH 0096
En haug spillere har forsvunnet ut døren i Skjeberghallen med adresse Tindlundhallen i sommer. Nå er det klart at fire spillere går motsatt vei, en av de er Greåkers talent Theodor Larsen.


Greåkers talent Theodor Larssen, Emil Glenge, Anders Sahlin og Stian Søndreli skifter fra rødt til blått kommende sesong. Storklubben i nabolaget har hentet flere nøkkelspillere fra de blå, men nå er det haiene som henter spillere fra bulldoggene. En av de er unggutten Larsen som Erik Henriksen, som er sportslig leder i Sarpsborg, har stor tro på. 

– Theodor er ett stort talent og han fikk sitt første møte med norsk eliteserie og spill i Europacupen for Greåker Innebandyklubb forrige sesong. 17-åringen er en rask og treningsvillig spiller med stor spilleforståelse og han har produsert mange poeng i yngre årsklasser. Jeg har fulgt ham over tid og her får Sarpsborg Innebandyklubb en ung god spiller med fremtiden foran seg, og jeg blir ikke overrasket om vi ser Theodor i neste U19-VM, sier Henriksen til lokalavisen Sarpsborgs Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Backtalent klar for byrivalen

Larsen fikk sin debut og tre kamper for Greåker sist sesong i eliteserien, og var også med i Greåkers tropp i Europacupen, der det ble to poeng (1+1) på fire kamper.

KRH 2657
Anders Sahlin har stort sett vært backup-målvakt for Greåker de seneste sesongene som her mot Vålerenga, men får nå sjansen til mer spilletid for naboklubben Sarpsborg.


Sarpsborg har også hentet Greåkers backup mellom stengene, Anders Sahlin. 26-åringen har fått store deler av de to foregående sesongene ødelagt av en kneskade han pådro seg i Sverige, og har slitt med spilletid bak mer etablerte målvakter i Greåker, nå sist landslagsmålvakten Markus Jelsnes. Sarpsborgs sportslige leder bekrefter ovenfor lokalavisen at Sahlin nå skal bli satset på, da forrige sesongs sisteskanse Andreas Nordli forsvinner på utlån til en ubekreftet Oslo-klubb grunnet studier.

LES OGSÅ: – Følte det var riktig for meg 


En annen spiller som er klar for Sarpsborg er Emil Glenge, som går på utlån til naboklubben. 23-åringen har en fortid i Sarpsborg, men slo igjennom for alvor med som seniorspiller for Greåker. Glenge fikk se hele forrige sesong fra tribunen grunnet skade. I tillegg er ungguttene Harald Voraberger Olsen. Magnus Henriksen, Jesper Andre Strand og William Lindbeck plukket opp fra egen junioravdeling og sloss om spilletid på førstelaget til Sarpsborg kommende sesong. 

IMG 3671
Emil Glenge fikk hele forrige sesong spoliert av en skade. Nå er det klart at 23-åringen lånes ut til Sarpsborg. 

Sarpingene skal også være i samtaler med to nye svenske spillere, og jobber hardt med å fylle opp troppen der man mistet mange nøkkelspillere siden sist sesong. Sarpsborg har hatt en tøff sommer der stjernene Samuel Magnusson og Emil Skog blir å finne i svenske lag kommende sesong, i tillegg har lagets kaptein Patrick Hjemgård sammen med Lasse Schie, Tobias Brevik og Christian Pedersen signert for Slevik. Greåker har hentet stjernetrioen Fredrik Gjødalstuen, Jørgen Nordahl og Ådne Øvereng. De har også hentet backtalentet Sebastian Holmen. Nyopprykkede St. Croix i førstedivisjon har også hentet Mario Berntsen fra sarpingene.


LES OGSÅ: Hentet trio fra naboklubben


Med i underkant av to måneder igjen til tenkt seriestart, ser det nå litt lysere ut for de blå fra Sarpsborg, som kommer å mønstre et ungt og spennende lag i eliteserien. 

 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.