Kan miste hjemmefordel i sluttspillet

KRH 1700
Sveiva kunne sikre seg hjemmefordel i kvartfinalene men røk på en smell i dagens hengekamp mot Gjelleråsen.


Lihallen i kveld og til hengeoppgjøret mellom Gjelleråsen og Sveiva. Hjemmelaget har ikke så mye å spille for annet enn prestisje. Sveiva derimot tror vi vil gjøre mye for å sikre fjerdeplassen med en seier, vi får se.

LES OGSÅ: Avlyser VM-kvalifisering

Vi er i gang, litt ta og føle på i starten før lagene øker tempoet. Det blir en jevn periode med sjanser begge veier. Gjelleråsen har de giftigste mulighetene men sakte kommer Sveiva inn og de har også noen store sjanser. Spillet bølger og det blir også mer trøkk i duellene etterhvert. Men mål blir det ikke i denne perioden, og vi tar pause.


KRH 1742
Per Christian Brath var sentral da Sveiva sikret seg NM-gull sist sesong, i dag var han sentral da Gjelleråsen slo gamle lagkamerater. 


Andre periode blir minuttet gammel før Gjelleråsens Per Christian Brath fyrer av mot gamle lagkamerater og via keeper i mål 1-0 til hjemmelaget. Sveiva setter fart og trøkker på. Minuttet senere er det 1-1 av Sindre Bjerknes. Litt senere får Sveiva overtall men klarer ikke å omsette og Gjelleråsen er igjen fullt lag. Da kommer målet, Adrian Johnsen 1-2. Så bytter vi, Gjelleråsen i overtall og de gjør det bedre, 2-2 Brath igjen. Like etter tar Gjelleråsen tilbake ledelsen, Henrik Bredeli styrer pent inn en knallhard pasning til 3-2. Nå har temperaturen hos spillerne gått til himmels og det ender i spill fire mot fire. Ingen av lagene klarer å utnytte dette og vi ruller videre med fulle lag. Sveiva blir litt for hissige i angrep, mister ballen og alene kontrer Axel Wallgren inn 4-2. Samtidig får Sveiva en utvisning. Gjelleråsen omsetter ikke denne, istedet blir det redusering av Bjerknes til 4-3. Det er veldig nære håndgemeng nå og det er lite fokus på innebandy, men det roer seg heldigvis og lagene går i garderoben.

image.png
Sveiva fikk det ikke til å stemme i dagens oppgjør mot Gjelleråsen og kan nå risikere å miste hjemmefordelen i første runde i sluttspillet. 


Siste periode starter og Sveiva tar grep, holder hardt og høyt press og det betaler seg raskt. Bjerknes utlikner til 4-4. Gjelleråsen kommer tilbake og igjen blir det Wallgren som er sist, 5-4 og tilbake i ledelsen. Spillet bølger videre med et lite overtak til Sveiva, men plutselig er det hjemmelaget som øker, Hans Roar Wilhelmsen 6-4. Sveiva kjemper med alt de har for redusering men tiden renner avgårde for fort for gjestene. Litt over minuttet igjen og Sveiva tar timeout, setter keeper på benken og spiller seks mot fem. Det hjelper, Brage Harby reduserer til 6-5 når det er 45 sekunder igjen. De fortsetter uten keeper og får frislag med ett sekund igjen, det tas, skuddet går og i mål men dommerne vifter det av, ikke godkjent. Dermed går taket i været og Gjelleråsen jubler for tre poeng mens Sveivas spillere omringer dagens kampledere. Med seieren befester Gjelleråsen sjetteplassen, og Sveivas håp om hjemmefordel i sluttspillet kan ryke i siste serierunde. Der møter de seriemesterne Greåker på bortebane, samtidig som Sarpsborg som jakter på Sveiva avslutter mot Gjelleråsen hjemme, duket for spenning med andre ord. KAMPFAKTA

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.