Frekkis da Sveiva vant


Greåker reddet et poeng etter en solid tredjeperiode mot Sveiva. Men Sveiva var best i straffekonkurransen.Sveiva er vertskap for kveldens kamp mot Greåker. Skulle gjestene vinne idag vil de være tilbake på toppen av tabellen og det med en kamp mindre spilt. Sveiva har som vane å spille best dessto bedre motstandere de møter. Skal vi få ett nytt overraskende resultat fra Rommenhallen?.


Fullt trøkk fra start, spillet bølger lenge, det går litt over 12 minutter før vi får det første målet. Hjemmelaget Andreas Valbye knaller til og 1-0. Så tar det helt av her, knallharde taklinger, max tempo, en utvisning til Sveiva og Greåker som hyler på MÅL, men dommerne vifter den av. 13 minutter passert og Greåker i overtall. Det får de ikke så veldig mye ut av og snart er Sveiva i full styrke. Det blir mer Hawaii etterhvert uten at det blir flere mål og vi tar pause.


Midtperioden er igang og nå spiller Sveiva bra, holder ballen på Greåker´s halvdel og til slutt er det Viktor Ekestubbe som setter 2-0, tid 23.47. Sveiva kjører på og på en knallhard backhand er det Valbye som klinker inn 3-0. Greåker er med der ute de også og omsider klarer de å finne nettmaskene, 27.15 fyrer Stian Larsen av og det er 3-1. Så, på en lynrask vending av Patrick Martinsen er det åpen vei for Sindre Palving som enkelt setter inn 4-1, da er vi halvveis.


35.11, Greåker prøver hardt men glipper litt og da er Marius Pedersen der og går i kontra alene. Det ender med straffeslag til Sveiva, den tar Martinsen og han er sikker, 5-1.  37.59 Greåker sliter med å finne ut av Sveiva og plutselig er Pedersen alene på kant, direkte skudd, 6-1. Etter 38.52 får Greåker igjen uttelling, Stian Skau på volley blir til 6-2. Sveiva lar seg ikke affisere av dette og før pausesignalet lyder rekker Valbye å sette sitt tredje 7-2. Det må nevnes at Sveiva er dødelig effektive i denne perioden med 6 mål på 10 skudd. 
Siste periode blir ikke gammel før Greåker reduserer på ny, 40.35 og Willy Fauskanger feier inn 7-3. Greåker har bestemt seg nå og setter et knallhardt tempo og får raskt ny uttelling, 7-4 av Lars Erik Torp med en perfekt styring etter bare 44.04. Kjøret fortsetter og når Stian Larsen er alene og kan lade blir det 7-5, og det er masse tid igjen. Hvor Greåker har hentet kreftene fra nå vites ikke men de kjører om mulig enda hardere nå. Det kan jo ikke vare dette og det faller litt men er allikevel høyt. Det går frem til 54.25 og Jørgen Syrrist skyter, ballen treffer en annen og går i mål bak en utspilt Ahonen, 7-6, og spenningen er til å kjenne på. Greåker finner noen krefter til og kommer sakte opp i banen igjen. Med litt mindre enn minuttet igjen går ballen ut til Stian Larsen igjen, han lader og smeller til, rett i kassa og Greåker har klart det som så umulig ut. Jammen er de ikke nære å ta alle poengene også, Fauskanger skyter og Ahonen redder med benet. Klokka tikker ned og det ender med straffer her også. 


Kunststykke av en straffe

Greåker begynner straffekonkurransen. Men nå er Sveiva best, etter fire runder med straffer er det 3-1 og det er Martin Gard som med en utrolig frekkis blir matchvinner. Drar keeper en vei, ballen tilbake, kølla mellom bena og rett opp i nettaket. Bestemannsprisene til Andreas Valbye og Stian Larsen.

Sveiva - Greåker 8-7 (1-0,6-2,0-5)(1-0) etter straffekonkurranse

Rommenhallen, 135 tilskuere. 

Mål Sveiva: Andreas Valbye 3, Victor Ekestubbe, Sindre Palving, Marius Pedersen, Patrick Martinsen.

Mål Greåker: Stian Larsen 3, Stian Skau, Willy Fauskanger, Lars Erik Torp, Jørgen Syrrist.

Utv.: Sveiva 1x2 min., Greåker ingen.

Skudd: 21-29

Dommere: Johansen/Monge