Akerselva og Nor 92 vant


Akerselva knuste Harstad 16-1, og Nor 92 tok sine første poeng for sesongen mot Fredrikstad.


Akerselva tar imot Harstad idag, noe som burde være en klar hjemmeseier.

Det starter bra, Akerselva ser ut til å ville vise gjestene fra nord at her blir det ingen poeng å hente. Hjemmelaget får tidlig overtall og bruker litt tid men 1-0 og ledelse av Anders Andersson. Akerselva fortsetter å presse og Harstad legger seg lavt og tar kontra når de kan. 9.01 kommer Akerselvas andre mål, igjen Andersson men med fornavn Magnus, 2-0. Nå dabber det av, mye balltap og dårlig tempo passer Harstad best og de kan komme litt høyere i banen. Det blir mye kriging om ball langs vantene, men til slutt med ett minutt igjen får gjestene redusering, 2-1 av Glenn Helmo. Det siste minuttet er det Akerselva som kjører igjen og i siste sekund klarer de å øke til 3-1, nr 2 av M. Andersson. 

Andre periode starter bra også og nå er Harstad mer offensive. Det varer ikke lenge før Akerselva øker tempoet slikk at gjestene ikke henger helt med og legger seg ned igjen. Hjemmelaget holder tempoet og når halve Perioden er forbi leder de 6-1. Så roer de ned igjen og Harstad kommer seg fremover igjen. Spiller seg frem til en straffe men den redder Norges blideste keeper Einar Helgerud. I overtallet som følger har Akeerselva god koll på Harstad, faktisk så bra at de scorer 7-1 av Tobias Lindberget. Harstad prøver mot slutten med en serie kontringer, det blir plukket opp av forsvar eller keeper, med 3 sekunder igjen er Harstad nære men nå er det stolpen som hindrer redusering og vi tar pause. 


Akerselva starter siste periode også i et bra tempo og Harstad slår fra seg. Etter en liten stund er Harstad sluttkjørte og det blir etterhvert et spørsmål om hvor mye Akerselva skal vinne med. 

Det blir ingen hyggelig avslutning for gjestene som til slutt må plukke ut tilsammen 10 baller fra målet. Akerselva vinner 16-1 i en kamp hvor de har kontroll fra start til slutt. Bestemannspriser til Magnus Andersson, Akerselva og Jan Pykkø, Harstad.

Første seier for sesongen

I Solberghallen tok Nor 92 sine første poeng for sesongen, når det ble tre poeng mot Fredrikstad. Nor 92 la et godt grunnlag i den første perioden og klarte, selv om Fredrikstad krøp nærmere i andre perioden, ro i land viktige poeng i bunnstriden. De ligger nå kun to poeng bak Harstad og fem poeng bak Fredrikstad.

Akerselva - Harstad 16-1 (3-1,4-0,9-0)

Kringsjåhallen, 30 tilskuere. 

Mål Akerselva: Magnus Andersson 3, Anders Andersson 2,

Mads Rongsjord 2, Aksel Dahl 2, Anton Eliasson 2,

Tobias Lindberg, Hans Roar Wilhelmsen, Andreas Nerstad,

Per Christian Brath, Mattias Ager.

Mål Harstad: Glenn Helmo.

Utv.: Akerselva 1x2 min., Harstad 1x2 min.

Skudd: 61-22

Dommere: Taaje/Østeby


Nor 92 - Fredrikstad 8-4 (4-1,2-3,2-0)

Solberghallen, 127 tilskuere. 

Mål Nor 92: Kristian Becher 2, Eivind Bjørnseth,

Christopher Jaksland, Jørgen Ripel, Fredrik Ullern,

Timmy Sedin, Steffen Løvlund.

Mål Fredrikstad: Daniel Baronowsky 2, Per Fjeld,

Filip Halvorsrød.

Utv.: Nor 92 3x2 min., Fredrikstad 3x2 min.

Skudd: 23-17

Dommere: Rønningen/Korrell