Tunet senket serielederne

KH 6139
Et effektivt og taktisk smart Tunet kjempet seg opp i serieledelse etter en knallsterk seier over Greåker i kveldens toppoppgjør. 

 

Kampen starter i et høy tempo og Greåker tar tak i kampen, og setter også kampens første mål etter 38 sekunder, signert William Larsson. Tunet repliserer allerede etter fire minutter da Marius Pedersen pent serverer Ole Mossin Olesen. Greåker fortsetter å presse på, men halvveis i perioden kriger Tunet inn ledelsemålet, Joachim Trandum Terjesen er sikker som banken da han får fritt spillerom. Minuttet etter får Greåker overtall, men foruten et par muligheter rinner det ut i sanden, isteden finner Oscar Agnarsson den utviste Pedersen da tiden er ute og sistnevnte sender gjestene opp i tomålsledelse. Den kan Tunet utøke med to minutter igjen av perioden i overtall, da unggutten Frederik Nilsen hamrer inn gjestenes fjerde for kvelden. Arvid Wibring Lindqvist reduserer helt på tampen, og det står 2-4 på tavlen da lagene rusler i garderoben. 


KH 6382
Arvid Wibring Lindqvist scoret to mål for Greåker og kjempet febrilt, men østfoldingene måtte innse at Tunet var litt effektivere i kveldens toppoppgjør. 


Greåker kjemper med nebber og klør for å blåse skikkelig liv i kampen igjen, men Tunet ser ut å ha full kontroll. De øker også sin ledelse i det niende minuttet av midtperioden, da Mossin Olesen og Teemu Kantanen styrer showet i et overtall. Mossin Olesen finner Nilsen ledig i slottet og da smeller det igjen fra unggutten. Greåker får ikke ting til å stemme offensivt og enn så lenge har gjestene relativt god kontroll på østfoldingenes offensiv. Utover i perioden blir det enda mer grinete mellom de to rivalene, men flere scoringer blir det ikke og Tunet kan gå til den andre pausen med en solid ledelse. 

KH 6070
Tunets målvakt Oscar Agnarsson reddet 27 av 31 skudd og assisterte på en scoring, og ble fortjent kåret til gjestenes beste spiller i kveld. 


Spillet bølger frem og tilbake i starten av den tredje perioden, og nå er Greåker ivrige på å notere seg for scoring igjen. Den kommer etter drøyt to minutter da Martin Isnes Kvisvik buer inn og setter ballen i nota. Det gir en enorm energi for Greåker, og det hagler med sjanser. Greåker presser på men Agnarsson storspiller i målet. Det er desperasjon i spillet til østfoldingene, men ballen vil ikke inn. Isteden er det gjestene som scorer da Mossin Olesen setter opp Ole Martin Skau Jansson som banker inn Tunets sjette scoring. Greåker tar timeout med fem minutter igjen og tar ut målvakten. Det betaler seg minuttet etter da Wibring Lindqvist setter sitt andre for dagen. Men så er det slutt på moroa. Først setter Pedersen ballen i tomt mål med tre minutter igjen, og sekundet før det er over serverer han Nilsen så unggutten kan sette sitt tredje for dagen og fastsette sluttresultatet til 4-8. Seieren er Tunets første i Tindlundhallen i 2016, sist Manglerud-klubben vant seriegull. 


Snuoperasjon av Sarpsborg

Sveiva hadde en solid ledelse i det andre toppoppgjøret i kveld mot Sarpsborg. Østfoldingene ga seg imidlertid ikke og med under minuttet igjen kunne Samuel Magnusson ordne 4-4 og straffer i Skjeberghallen. Der var det bare hjemmelaget som scoret og kunne sikre seg ekstrapoenget. KAMPFAKTA


Greåker-Tunet 4-8 (2-4,0-1,2-3)

Tindlundhallen, 228 tilskuere
1-0 (00.38) William Larsson (Martin Lilleby)
1-1 (04.02) Ole Mossin Olesen (Marius Pedersen)
1-2 (09.53) Joachim Trandum Terjesen (Jonas Castellanos)

U2 (10.48) Pedersen (slag)
1-3 (12.59) Pedersen (Oscar Agnarsson)

U2 (16.26) Joel Ingesson (gjentatte forseelser)
1-4 (17.53) Frederik Nilsen (Teemu Kantanen) spill 5 mot 4
2-4 (18.49) Arvid Wibring Lindqvist (ua)
U2 (27.06) Sander Fauskanger (hardt spill)
2-5 (28.55) Nilsen (Mossin Olesen) spill 5 mot 4
U2 (32.17) Kristoffer Bakke (slag)
3-5 (41.47) Martin Isnes Kvisvik (Kenneth Skistad)
3-6 (46.04) Ole Martin Skau Jansson (Mossin Olesen)
4-6 (56.13) Wibring Lindqvist (Lars Erik Torp) spill 6 mot 5
4-7 (57.17) Pedersen (Mossin Olesen) spill 5 mot 6 - tomt mål
U2 (59.23) Larsson (ulovlig dytt)
4-8 (59.59) Nilsen (Pedersen) spill 5 mot 4
Skudd: 31-15 (12-7,8-2,11-6)
Dommere: Eliassen/Sørensen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.