Ellevilt straffedrama

KH 3267
Det måtte 32 straffer(!) til for å skille Fredrikstad og Gjelleråsen i det som ble en meget spennende kamp i kveld. 

 

Gjelleråsen får en drømmestart på oppgjøret, da Jonas Neskvern slenger i vei et skudd som leter seg inn allerede etter 50 sekunder. Det er hjemmelaget Fredrikstad som har iniativet etter scoringen, for gjestene slurver mye i sine oppspill. Det er ikke helt ufortjent at Fredrikstad utligner etter 12 minutter da Vegard Eide Handelsby bryter inn foran kassen og finner nettmaskene. Hjemmelaget fortsetter å presse på men klarer utrolig nok å snakke på seg en tominutter fra benken i en god periode. Det gir gjestene mulighetene å ta ledelsen igjen, og det gjør de. Kjetil Bratland setter dit Gjelleråsens andre for dagen. Det hetter til litt i Rolvsøyhallen og det er fortsatt hjemmelaget som har det meste av spillet, men klarer ikke å omsette sjansene før pause. 
Veteranen Christian Kragerud var sitt lags beste spiller i kveldens kamp. Lagkapteinen gjorde en solid kamp i forsvar og scoret også et mål for nittedølingene. 


Gjestene har mer ball og styrer kampen mer i den andre perioden, men gir hjemmelaget muligheten i overtall etter fem minutter, og da kan Jørgen Sjolte utligne til 2-2. Så slurver Fredrikstad i eget oppspill, og Christian Kragerud stjeler ballen og hamrer inn 2-3. Gjelleråsen får energi etter scoringen og har overtaket nå. Begge lag får sjansen i overtall mot slutten av perioden, men flere scoringer får vi ikke i midtperioden.
 

Jonas Bøckmann (nummer 26) så lenge ut å bli matchvinner, men isteden ble det tap etter straffer. Sarpingen bommet på sine tre forsøk, og depper her etter tapet med Einar Delås og Jørgen Sjolte. 


I den tredje perioden er det Gjelleråsen som river til seg iniativet, men det er hjemmelaget som scorer 3-3 halvveis i perioden da en god Nicholay Halvorsen finner Stian Setterberg og like langt. Så stikker Mads Rognsjord på et løp etter noen farligheter fra hjemmelaget, men Jonas Bøckmann følger med hele veien fra bak motstanderens mål, vinner ballen da Rognsjord skal avslutte, og fikser 4-3 helt på egen hånd etter et løp på drøyt 60 meter(!). Fredrikstad trykker på, men blir straffet av gjestene som kontrer inn 4-4, scoringen fra Audun Moen Hovin. Begge lag har muligheten å avgjøre kampen, men det ender uavgjort og nå venter en straffekonkurranse om den siste poengen.


Ellevill straffekonkurranse

Fredrikstad så ut å ta ekstrapoenget og ledet 2-0 etter tre runder, men så våknet Gjelleråsen og Gustav Karlsson utlignet i den siste runden med et kunststykke. Fem nye straffer der lagene scorer to ganger hver nok en gang. Så blir det fem straffer hver, der samtlige blir brent. 4-4 og nå begynner både publikum og spillere bli ivrige etter en avgjørelse, og den kommer. Mads Rognsjord setter sin straffe og da Daniel Svendsen ikke klarer å overliste Tommy Fjeldaas blir ekstrapoenget med til Nittedal etter hele 32 straffer(!). 

Fredrikstad-Gjelleråsen 4-5 (1-2,1-1,2-1,0-1) *etter straffer
Rolvsøyhallen, 97 tilskuere
0-1 (00.50) Jonas Neskvern (Audun Moen Hovin)
1-1 (12.08) Vegard Eide Handelsby (Aksel Jæger)
U2 (13.44) Markus Madsen (protest - lagstraff)

1-2 (15.31) Kjetil Bratland (Mads Rognsjord)
U2 (24.23) Axel Wallgren (ulovlig dytt)
2-2 (25.47) Jørgen Sjolte (Jonas Bøckmann) spill 5 mot 4
2-3 (28.11) Christian Kragerud (ua)
U2 (34.43) Wallgren (ulovlig dytt)
U2 (37.27) Samuel Hellström (slag)
U2 (47.11) Wallgren (hardt spill)
3-3 (49.52) Stian Setterberg (Nicholay Halvorsen)
4-3 (53.58) Bøckmann (ua)

4-4 (55.52) Moen Hovin (Gustav Karlsson)
U2 (56.25) Einar Delås (obstruksjon)

Skudd: 18-31 (5-8,6-12,7-11)
Dommere: Davidsen/Kopperud

Straffer:
Daniel Svendsen, mål, miss, miss, miss
Kjetil Bratland, miss, miss, miss
Stian Setterberg, miss, miss, miss
Axel Wallgren, miss, miss, miss
Samuel Hellström, mål, mål, miss
Mads Rognsjord, miss, mål, miss, mål
Jørgen Sjolte, miss, mål, miss
Audun Moen Hovin, mål, mål, miss
Jonas Bøckmann, miss, miss, miss
Gustav Karlsson, mål, miss, miss