– Flere må ta mer ansvar

7O8A5305
Selv med flere tunge spillertap i sommer er Sindre Bjerknes sikker på at Sveiva blir vanskelige å slå i eliteserien også kommende sesong.


Noe overraskende har det vært svingdører i Rommenhallen i sommer, og Sveiva har mistet flere profiler og hovedtrener. Det gjør at flere spillere i troppen må ta mer ansvar, men Sindre Bjerknes virker ikke nevneverdig stresset over situasjonen på Stovner.
–  Vi har mistet mange spillere, noe som gjør at troppen ser veldig annerledes ut. Denne sesongen vil det trolig bli mindre spill på tre rekker, og flere i laget må ta mer ansvar enn tidligere, sier Bjerknes til Innebandyavisen.

LES OGSÅ: – Blir litt spesielt

Selv med flere tunge spillertap i sommer er Sveivas playmaker sikker på at Stovner-klubben skal slå godt i fra seg også kommende sesong, selv om det kanskje blir litt vanskeligere.
– Jeg mener at vi har et veldig sterkt lag. Det er masse kvalitet, og mye erfaring. Som nevnt på forrige spørsmål er vi mer avhengig av hver enkelt spiller enn tidligere. Når det kommer til å forsvare NM-gullet vil det bli tøft, men det ville det blitt uansett. Greåker har et kjempesterkt lag, samtidig som Tunet og Slevik ser sterkere ut enn i fjor. Likevel viste vi i forrige NM-finale at alt er mulig, og vi kommer ikke til å legge oss ned for noen.

KRH 9860
Anders Strømsborg er Sveivas nye hovedtrener, og får nok en tøff oppgave når han tar over de regjerende norgesmesterne som mistet mange profiler i sommer. 


Anton Brenner ga seg som hovedtrener etter NM-gullet og inn har en nygammel profil kommet, Anders Strømsborg som overtok i sommer. Bjerknes har i år rollen som assisterende trener, en rolle han hadde også sist sesong i jubelsesongen.
– Anders har kommet inn, og jeg syntes det ser bra ut så langt. Vi har mange i laget som bidrar positivt på det taktiske, og er en ganske selvstyrt gruppe. Anders passer fint inn til å lede oss. Jeg hadde samme rollen med Anton (Brenner) forrige sesong også, så dette blir mitt andre år som assisterende trener Det er jo endel ekstra ansvar og jobb, men det er veldig lærerikt og inspirerende å være med på å bestemme litt hvordan vi skal spille, og hvordan treningshverdagen ser ut. 


LES OGSÅ: – Blir spennende


En av lagets største profiler backen Billy Persson, ser også ut å være tapt for Sveiva. Svensken er ønsket av flere klubber i Sverige og har flyttet hjem til fedrelandet.
– Billy bor per nå i Sverige, og det er lite sannsynlig at han spiller i Norge kommende sesong.

Sveiva

Forrige sesong: 2. plass (22-19-1-0-2 (200-83) 59 poeng
Hovedtrener: Anders Strømsborg

Spillere inn: Anders Strømsborg (hovedtrener), Jesper Pedersen (Vålerenga), Oliver Sletten (egen junioravdeling)
Spillere ut: Anton Brenner (hovedtrener), Thanh Tran Minh (Vålerenga), Patrick Martinsen (Vålerenga), Per Christian Brath (Asker), Victor Ekestubbe (Bækkelaget), Chris Hauger (Hagfors, Sverige), Billy Persson (ukjent klubb, Sverige)