– Gleder meg til ny sesong

IMG 3504
Skal Harstad ta det siste steget og ta seg hele veien til sluttspill. Lagets latviske stjerne Toms Kirmuzs tror de nordnorske gutta skal kunne konkurrere om en plass der også kommende sesong.


Toms Kirmuzs er en målsnik av rang i eliteserien og Harstads latviske stjernespiller som avsluttet forrige sesong på skadelisten har ikke ligget på latsiden i sommer før sin syvende sesong i Norge, og har trent godt. Han og navnebror Niedre var innkalt til landslagssamling for Latvia etter en imponerende fjorårssesong i eliteserien, men begge valgte å bli værende i Norge for å forberede seg til eliteserien med den nordnorske klubben. 26-åringen gleder seg til seriestart der Akerselva står for tur i Seljestadhallen (Harstadhallen renoveres) på lørdag.
– Jeg gleder meg til ny sesong og ser frem til den første kampen. Jeg har trent mye under forsesongen og ønsker å se om det har gitt effekt, sier Kirmuzs til Innebandyavisen.

LES OGSÅ: – Skal høyere på tabellen

Forrige sesong var Harstad nært å ta seg til sluttspill, men det ble en seier for lite. Nå håper latvieren at de nordnorske gutta skal være enda bedre forberedt for å nå målet.
– Ja, jeg tror at vi skal kunne konkurrere om en plass i sluttspillet denne sesongen. Laget har gjort en god jobb i sommer, for å sette oss i en god posisjon for å nå våre mål. Vi har vært i Latvia og spilt kamper, der det ble to seiere og et tap mot god motstand under vårt treningsleir, deretter har vi spilt treningskamper og turnering så jeg tror vi skal være klar for ny sesong.

7O8A7492
Toms Kirmuzs gjorde 43 poeng (28+15) på 20 kamper i eliteserien forrige sesong, og er i søkelyset til det latviske landslaget. Her i kamp mot Tunet og Thomas Rognlien. 


Pavel Semenov har flyttet til Latvia og Rune Johansen har trappet ned. Inn har bland annet Linards Scegolevs kommet fra latvisk 1.divisjon kommet, og klubben jobber fortsatt med å få inn et par til spillere, og en ny hovedtrener. 

– Vi har fått inn et par nye fjes, så det skal bli spennende å se hva de får til under sesongen.

LES OGSÅ: – Mer kvalitet enn kvantitet


Sportsjef Nicolai Christensen har steppet inn i rollen som hovedtrener inntil videre, da den nye sjefstreneren ombestemte seg i sommer og takket nei til jobben. Ingen ny rolle for Christensen som sto på benken forrige sesong, for å gi assistanse til Mika Heikurainen som var spillende trener.

Harstad
Forrige sesong: 9. plass (22-5-3-0-14 (151-231) 21 poeng
Hovedtrener: Nicolai Christensen (midlertidlig)

Spillere inn: Linards Scegolevs (Valka, Latvia), Daniel Palmer (Haugerud), Kristoffer Lysberg (TSI), Martin Dahlseng Eriksen (egen junioravdeling), Håkon Claussen (egen junioravdeling), Torstein Walle Thomassen (egen junioravdeling), Leon Bølstad Karlsen (egen junioravdeling)
Spillere ut: Pavel Semenov (Valmiera, Latvia), Rune Johansen (trapper ned)